S Horehroncami sme doma nezaváhali

2017-10-28 19:41:10

Michalovským futbalistom sa podarilo pretrhnúť päťzápasovú ligovú sériu bez víťazstva. V stretnutí 14. kola Fortuna ligy na vlastnom trávniku naplno zabodovali s tabuľkovým susedom z Podbrezovej, ktorú porazili tesne 2:1. Všetko podstatné sa udialo už v prvom dejstve hry, kedy bol vylúčený hosťujúci Ján Krivák a strelecky sa postupne presadili Igor Žofčák, Martin Koscelník a Viktor Jedinák.

Začiatok zápasu bol ozaj zaujímavý. V 4. minúte vystihol Turňovu malú domov Sulley a rútil sa sám na Kuciaka, na ktorého urobil blafák a pri zakončení jeho strelu smerujúcu do brány zastavil rukou Krivák. Rozhodca Sedlák rodákovi z Vranova nad Topľou udelil červenú kartu a pre domácich zároveň nariadil pokutový kop, ktorý bezpečne premenil Žofčák - 1:0. Zemplínčania boli pri chuti a v 18. minúte zvýšili svoj náskok. Žofčák zahral rohový kop na zadnú žrď, odkiaľ vrátil loptu pred bránu Carrillo a po skrumáži sa zblízka presadil Koscelník - 2:0. Zdalo sa, že duel bude jasnou záležitosťou Michaloviec, ale opak bol pravdou. Hostia napriek oslabeniu hrali s domácimi vyrovnanú partiu. A už v 28. minúte sa im podarilo znížiť z prvej strely na bránu, keď spoza šestnástky napriahol Jedinák a jeho pokus od žrde skončil v Bieszczadovej sieti - 2:1. O necelých desať minút mohlo byť vyrovnané, z 20 metrov vypálil do žrde Bernardina a neujala sa ani následná dorážka Leška. V závere polčasu sa pripomenuli žlto-modrí, po peknej akcii Danka sa dostal k strele Sulley, ale chýbali jej centimetre.

Hneď po zmene strán sa pokúšal zapísať do streleckej listiny nový muž na ihrisku Turík, ktorý na ihrisku nahradil Danka, ale mieril iba do stredu Kuciakovej svätyne. V 55. minúte sa k zakončeniu opäť dostal aktívny Bernardina, ktorého dobrú strelu vyškriabal Bieszczad spod brvna. O šesť minút neskôr odcentroval z pravej strany Koscelník, ale Sulley číhajúci na prvej žrdi netrafil bránu. Hostia stále cítili šancu na zisk bodu, avšak "šoltisovci" ich do vážnejších príležitostí nepúšťali. V 78. minúte mohol definitívne rozhodnúť striedajúci Regáli, ktorý po Žofčákovej prihrávke v obrovskej šanci nechal vyniknúť Kuciaka. Ďalšiu šancu domácich mal v 86. minúte Turík, ktorého technická strela len tesne minula bránu. Keďže záverečný tlak Podbrezovej neprišiel, Zemplínčania si najtesnejšie vedenie už ustrážili a na svoje konto si pripísali štvrté víťazstvo v aktuálnej prvoligovej sezóne.

MFK Zemplín Michalovce - FK Železiarne Podbrezová 2:1 (2:1)

Góly: 6. I. Žofčák (11 m), 18. M. Koscelník - 28. Jedinák

ŽK: 45+. I. Žofčák - 42. Kostelný, 90. Kopičár

ČK: 5. Krivák (Podbrezová)

Rozhodovali: Sedlák - Ferenc, Roszbeck; 980 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - M. Kolesár, Kavka (86. M. Bednár), Carrillo, Šimčák - Grič - M. Koscelník, I. Žofčák, S. Danko (46. Turík), Božok (65. M. Regáli) - Sulley

FK ŽELEZIARNE: M. Kuciak - Krivák, Kostelný, Kuc – M. Turňa (29. M. Viazanko), Baez, Kopičár, D. Leško, Djordjevič – Bernardina, Jedinák (29. A. Rendla)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Nám paradoxne vylúčenie súpera uškodilo, išli sme síce do dvojgólového vedenia, no urobili sme jednu hrubú chybu, ktorú súper využil. V druhom polčase sa na naše kopačky vkradla nervozita. Bolo to spôsobené tým, že sme dlho nevyhrali a tak vďaka aj za takého víťazstvo."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Zápas mal z našej strany vyzerať inak, no v 5. minúte sa nám rozpadol celý koncept prípravy. Potrebovali sme to veľmi rýchlo zmeniť, čo súper využil na druhý gól. Aktívnou hrou sme znížili tento stav a zdramatizovali zápas, škoda, že sme nevyrovnali. Mojim hráčom patrí absolutórium, pretože odviedli veľmi dobrú robou. Hrali sme o jedného menej a myslím si, že sme si zaslúžili remízu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 3. novembra o 17.00 hod.: Prešov - Michalovce (15. kolo, hrá sa v Poprade)

Sobota 18. novembra o 14.00 hod.: Michalovce - Trenčín (16. kolo)

Sobota 25. novembra o 14.00 hod.: Zlaté Moravce-Vráble - Michalovce (17. kolo)