Zdoláme Tatran prvýkrát na najvyššej úrovni?

2017-11-03 10:22:52

Netradične v piatok je na programe piaty vzájomný duel Michaloviec a Prešova v najvyššej súťaži. Zemplínčania na prvoligovej úrovni svojho veľkého rivala zo Šariša ešte nezdolali, a to len raz hrali na prešovskej pôde. V minulej sezóne sa vo všetkých súbojoch zrodili nerozhodné výsledky, v tejto dokázal v auguste Tatran triumfovať pri Laborci 1:0, keď sa presadil kanonier Roland Černák.

Všetko je v hlavách

Žlto-modrí teda majú Prešovčanom čo vracať. Dnes v Poprade, kde Tatran stále hráva svoje domáce stretnutia, tak budú chcieť súperovi porážku oplatiť. „Všetko je v hlavách. Verím, že na zápas sme sa dobre pripravili a na ihrisku ukážeme, čo je v nás. Musíme vyhrávať osobné súboje a premieňať šance, ktoré si vypracujeme. Tadiaľ by mohla viesť cesta k úspechu,“ prezradil Jakub Grič, defenzívny štít michalovského tímu. Po ostatnom domácom víťazstve nad Podbrezovou sebavedomie Zemplínčanov pred derby stúplo. „Naša hra síce nebola ideálna, ale získali sme dôležité tri body, vďaka ktorým sa zlepšila psychika aj nálada v kabíne. Verím, že sa to prejaví aj dnes,“ uviedol Grič.

Podpora na tribúnach

V tomto smere by mali mať „šoltisovci“ navrch, lebo hráči Tatrana ťahajú sedemzápasovú sériu bez bodového zisku, navyše v posledných dvoch meraniach síl ani neskórovali. „Vieme o tom, že Prešovčania dlhšie nevyhrali, o to väčšiu motiváciu a chuť však budú mať zdolať nás. Je to derby, na ktoré sa aj oni určite viac tešia. Dúfam, že po zápase sa budeme radovať my.“ Stretnutia proti Prešovu majú pre Griča špecifický náboj, keďže zo Šariša pochádza. Presnejšie z dedinky Brezovička ležiacej v Sabinovskom okrese. „Teším sa na tento zápas viac, ale pripravujem rovnako ako na všetky ostatné. Škoda, že sa nehrá v Prešove, predsa len Poprad je trošku ďalej,“ zakončil debatu 21-ročný mládežnícky reprezentant, ktorého dnes prídu podporiť aj rodinní príslušníci a iní známi.

Zdroj: denník Korzár