Tretí víkend zostali bez zápasu

2017-11-20 08:50:15

V sobotu popoludní merali michalovskí fanúšikovia cestu na futbalový štadión zbytočne. Stretnutie 16. kola našej najvyššej súťaže medzi domácim MFK Zemplín a trenčianskym AS sa neodohral. Výrazne podmočený terén totiž nedovolil aktérom duelu rozpútať boj o ligové body.

Typické jesenné počasie sprevádzané výdatným dažďom, ktoré pri Laborci panovalo hodiny pred zápasom, malo za následok, že ihrisko nebolo v stave, aby sa na ňom stretnutie odohralo. Päť minút pred 14. hodinou, kedy bol výkop naplánovaný, po krátkej obhliadke trávnika rozhodca Boris Marhefka z priestoru stredového kruhu rozpažil ruky a uznal terén za nespôsobilý. Michalovské ihrisko pritom v lete prešlo rekonštrukciou, keď sa vybudovalo vykurovanie a položil novučičký trávnik.

„Už keď sme na štadión prišli, tak ihrisko bolo v zlom stave a nič sa nezmenilo ani po dvoch hodinách. Hracia plocha je dosť podmočená, na viacerých miestach stojí voda a lopta by nemala ani pohyb. Je to určite nebezpečné pre hráčov a ich zdravie, preto sa zápas neodohral,“ vyjadril sa Boris Marhefka, arbiter pochádzajúci z Banskej Bystrice.

Vedúci oboch mužstiev hneď začali debatovať o termíne dohrávky. Zemplínčania ponúkli hosťom, aby sa duel odohral v utorok 28. novembra. S tým však Trenčania nesúhlasili. Ak sa kluby na náhradnom termíne nedohodnú, posledné slovo bude mať Únia ligových klubov.

Zaujímavé je, že oba tímy tretí víkend po sebe neodohrali žiadny súťažný zápas. Minulý týždeň bola totiž na programe reprezentačná prestávka a v predošlom 15. kole Michalovce aj Trenčín odohrali svoje „majstráky“ už v piatok.

Celok spod hradu Matúša Čáka pricestoval na Zemplín už deň pred zápasom. „Na súboj sme sa tešili, avšak počasie ovplyvniť nedokážeme. Celý deň aj noc tu pršalo, ale nečakali sme, že ihrisko bude až tak mokré, zostali sme z toho prekvapení. Rozhodnutie arbitrov však bolo správne, na takom teréne mohlo dôjsť k nejakému pošmyknutiu, lopta by aj tak stála na vode. Bolo by zbytočné hrať, nebol by to futbal, ale kopaná. Ľudia, ani my hráči, by z takého zápasu nemali vôbec nič,“ skonštatoval kapitán AS Peter Kleščík.

Aj z domácej kabíny zaznievali podobné hlasy. Hráči sa po „repre“ pauze už nevedeli dočkať ďalšieho vystúpenia. „Už keď sme okolo obedu prišli na štadión, videli sme, že terén nie je v najlepšom stave. Stále sme však boli nastavení tak, že hrať sa bude a čakali na verdikt rozhodcov. Kompetentní rozhodli správne, bolo by ohrozené zdravie nás hráčov. Opäť sme zostali bez zápasu, nuž verím, že budeme o to hladnejší po futbale,“ povedal Igor Žofčák, kapitán michalovského tímu.

Asistenta trenčianskeho trénera Vladimíra Cifraniča mrzelo, že zápas sa odložil. „Pripravovali sme sa na neho s úplnou vážnosťou, rozhodnutie arbitra musíme akceptovať. Na ihrisku stála voda a objektívne treba povedať, že hra na takom teréne by s futbalom nemala veľa spoločného. Dúfam, že nám dlhšia pauza bez súťažného zápasu neuškodí, nič iné nám nezostáva, len sa pripraviť na ďalšie súboje,“ dodal Cifranič a lodivod žlto-modrých Anton Šoltis sa pridal: „Rozhodca správne uznal hraciu plochu za nespôsobilú, futbal by len utrpel. Aj keď nám by asi viac vyhovoval tento terén ako Trenčínu, nemalo zmysel na ňom hrať.“

Zdroj: denník Šport