Polčas so Zemplínom bol skvelý

2017-11-23 11:39:47

Vo štvrtok 16. novembra 2017 sa uskutočnilo športovo-spoločenské podujatie pre mladých futbalových fanúšikov pod názvom "Polčas so Zemplínom na Tvojej škole". Podujatie sa uskutočnilo v telocvični VI. základnej školy v Michalovciach. Pôvodných 45 minút sa natiahlo na viac ako hodinu a pol. Toto podujatie sa uskutočnilo v rámci projektu Futbalmania, ktorý má za úlohu pritiahnuť futbalistov k fanúšikom a fanúšikov na futbal.

Základná škola vychovala už niekoľko skvelých futbalistov, ktorí sa uchytili nielen v prvom mužstve Zemplína ale aj v najvyššej futbalovej súťaži na Slovensku a v zahraničí. Igor Žofčák, Miro Božok, Adrián Devečka, Erik Grendel, Tomáš Kozár, Oliver Podhorin, Dominik Kunca a ďalší...

Tohto podujatia sa za Zemplín zúčastnili tréner Anton Šoltis, kapitán Igor Žofčák, Miroslav Božok, Martin Koscelník a Stanislav Danko. Na začiatku "Polčasu" sa žiaci mohli dozvedieť niečo z histórie futbalu na Zemplíne. Nasledovala päťminútovka otázok od malých k veľkým. Bolo vidno, že najviac sa žiaci tešia na súboj zručností a možnosť zahrať si proti futbalistom, ktorí vo futbale už čo to dokázali, veď Igor Žofčák je 4-násobným Majstrom Slovenska. Súboj zručností obsahoval štyri disciplíny: rýchlosť strely, dribling pomedzi kužele, presnosť prihrávok na bránky, a koníčky. Žiaci sa rozdelili do štyroch skupín, pri každej disciplíne boli vedúcimi naši futbalisti, ktorí vybrali z týchto disciplín štyroch najlepších. Len pre úplnosť najrýchlejšia strela mala hodnotu 99 km/h, počet "koníčkov" najlepšieho žiaka dosiahol úctyhodných 210 nadkopnutí bez prerušenia, v rámci driblingu pomedzi kužele sa najlepšie časy pohybovali okolo 9 sekúnd. A pri presnosti prihrávok, len tým najlepším nerobilo trafiť štvrtú bránku postavenú za prvou. Po súboji zručnosti nasledoval zápas 4 na 4 so štvorminútovými polčasmi. Štyria najlepší žiaci z týchto disciplín si zmerali sily v exhibičnom zápase proti našim futbalistom. Keďže v mladých hráčoch bolo cítiť odhodlanie a chuť poraziť za týchto simulovaných podmienok "legendy" michalovského futbalu a naši im nechceli pokaziť radosť, tak to aj nakoniec dokázali. Gólom z protiútoku v poslednej minúte vyhrali žiaci nad našimi futbalistami 4:3. O výsledok nešlo, ale o zábavu a rozdanie radosti. Ukázať niečo zo svojho umenia aj mladým, talentovaným futbalistom, ktorí raz nahradia tých súčasných Po zápase už nasledovala autogramiáda, záujem o podpisy bol veľký, či už na plagáty, do denníčkov  alebo priamo na futbalové dresy a športové tričká. A všetci, ktorá sa zúčastnili "Polčasu" boli odmenení vstupenkou na náš najbližší domáci zápas proti AS Trenčín, ktorý sa odohrá v náhradnom termíne 28.11.2017 od 16:00 hod. Spolu sme Zemplín !!!

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=qVPjj_2YMRQ V prípade záujmu o prezentáciu futbalového klubu MFK Zemplín Michalovce na vašej škole nás kontaktujte na marketing@mfkzemplin.sk.