Od Žitavy si vezieme všetky tri body!

2017-11-25 16:18:56

Piate víťazstvo a štvrté čisté konto v prebiehajúcej sezóne dosiahli v sobotu popoludní michalovskí futbalisti. V stretnutí 17. kola Fortuna ligy triumfovali žlto-modrí na pôde Zlatých Moraviec najtesnejším rozdielom 1:0, keď o cennom víťazstve rozhodol v závere prvého polčasu Martin Koscelník. MFK Zemplín navyše dohrával duel od 43. minúty bez vylúčeného Martina Kolesára.

Žlto-modrí mali dobrý úvod, začali nebojácne a už v 6. minúte to strelou z rohu šestnástky skúšal Koscelník, ale mieril nepresne. Potom nezapršalo ani z viacerých štandardných situácií Zemplínčanov. V 28. minúte sa k prvému vážnejšiemu zakončeniu dostali aj domáci, keď po centri Chrena z ľavej strany z dobrej pozície hlavičkoval Mateus mimo brány. O minútu na to mali ViOnisti ešte väčšiu šancu. K dlhej lopte za obranu sa dostal Cleber, ktorého skvele vychytal Bieszczad. Michalovce odpovedali nepresnou strelou kapitána Žofčáka z vyše 20 metrov. V 41. minúte sa už hostia radovali z otváracieho gólu. Božok rozohral roh nakrátko, M. Kolesár odcentroval do šestnástky na Sulleyho, ktorého hlavičku na čiare ešte zneškodnil výborný Kováč, ale na dorážku Koscelníka už nestačil - 0:1. Vzápätí dostal červenú kartu M. Kolesár, ktorý sa vyfauloval v priebehu piatich minút a začala sa dlhá domáca presilovka. Do prestávky sa však už skóre nezmenilo.

Po zmene strán mali pochopiteľne v prevahe hrajúci domáci, ich tlak bol však dlho jalový. Michalovčania aj v oslabení výborne bránili a nepúšťali Zlaté Moravce do žiadnych šancí. S pribúdajúcimi minútami sa však prevaha domácich zväčšovala. V 75. minúte mali výhodu priameho kopu z hranice pokutového územia, ktorý však Karlík neusmernil do siete. O dve minúty neskôr sa zoči-voči Bieszczadovi ocitol striedajúci Sládek, ale michalovský brankár vytiahol ďalší skvelý zákrok. V 83. minúte už tribúny pri Žitave burácali, ale predčasne, pretože gól Urgelu neplatil pre ofsajd. A keď sa po Karlíkovom centri minútu pred koncom riadnej hracej doby nepresadil ani Poliak Szymonowicz, ktorého hlavičku bez problémov chytil jeho krajan Bieszczad, udržali si Zemplínčania najtesnejšie vedenie a domov si odviezli cenné tri body.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:1)

Gól: 41. M. Koscelník

ŽK: 44. Nikolič, 45+. Karlík, 90+. Mateus - 20. Carrillo, 38. M. Kolesár, 60. Bieszczad, 74. Kavka

ČK: 43. M. Kolesár (Michalovce)

Rozhodovali: A. Somoláni - Chládek, Lieskovský; 622 divákov

FC VION: Pav. Kováč - Záhumenský, Dobrotka, Nikolič (46. Sládek), Chren – Karlík, Cleber (70. Szymonowicz) – Gešnábel (84. J. Švec), Mateus, Ewerton – Ľ. Urgela

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - M. Kolesár, Kavka, Carrillo, Šimčák - Grič - M. Koscelník, I. Žofčák, Turík (68. M. Regáli), Božok (81. S. Danko) - Sulley (89. Bragin)

Hlasy trénerov:

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec: "Futbal nám dnes ukázal krutú tvár, lebo sme veľmi chceli uspieť. Vstup do zápasu bol dobrý, škoda nepremenenej Cléberovej šance. Po zmene strán hostia vyhrávali viac osobných súbojov. My sme posilnili ofenzívu, ale dnes nám nebolo súdené vyhrať."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Prvý polčas sa hral medzišestnástkový futbal. V jeho závere sme dali gól, ale škoda vylúčenia Kolesára. Po zmene strán sme sa zamerali na defenzívu. Musím poďakovať chlapcom za dnešný výkon. Z víťazstva máme veľkú radosť."

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 28. novembra o 16.00 hod.: Michalovce - Trenčín (dohrávka 16. kola)

Sobota 2. decembra o 14.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (18. kolo)

Sobota 9. decembra o 14.00 hod.: Senica - Michalovce (19. kolo)

Foto: Jozef Bedej