Ustáli dlhé oslabenie, majú tri body

2017-11-27 08:29:52

Aj druhý zápas v tejto sezóne dokázali prvoligoví futbalisti Michaloviec vyhrať so Zlatými Moravcami na nulu. K augustovému domácemu triumfu 2:0 pridali ďalší aj v sobotu pri Žitave, kde zvíťazili gólom Martina Koscelníka zo záveru polčasu 1:0. Zemplínčania opäť potvrdili, že vo vzájomných dueloch s ViOnom sa im neskutočne darí...

Nepúšťali ich do šancí

Vo Fortuna lige s týmto súperom ešte neprehrali a z ôsmich duelov vyhrali až päť! „Som rád, že štatistiky sa potvrdili aj v tomto prípade. Asi niečo na tom bude,“ usmial sa Anton Šoltis, lodivod michalovského kolektívu. Žlto-modrí sa v Zlatých Moravciach prezentovali kompaktným a bojovným výkonom. Ustáli dokonca aj dlhé oslabenie o jedného hráča, pretože v 43. minúte bol po druhej žltej karte vylúčený pravý obranca Martin Kolesár. Vykartoval sa za päť minút... „V prvom dejstve sa hralo zväčša medzi šestnástkami. Domáci mali asi jednu šancu, my len zopár centrov. Po jednom z nich sme sa však dostali do vedenia. Po vylúčení hráča sme sa už zamerali na defenzívu. Súpera sme do vážnejších príležitostí nepúšťali, dostal sa iba k hlavičkám, mal tam aj nejaké trmy-vrmy. My sme sa do ofenzívy veľmi nedostávali, ale podnikli sme sa dve či tri prečíslenia, ktoré sme však nedotiahli do konca,“ pokračoval Šoltis.

Krajší pohľad na tabuľku

MFK Zemplín tretí raz v sezóne vyhral u súpera prvý polčas, ale iba prvýkrát dokázal doviesť zápas aj do šťastného konca. Nespomenul si Šoltis po prestávke na zbabrané koncovky duelov v Ružomberku a Žiline? „Jasné, človeka napadnú rôzne veci. Tentoraz sme však v defenzíve hrali veľmi dobre organizovane. Vyhrávali sme osobné súboje, čo bol základ. Škoda, že sme nepridali z brejku ešte druhý gól, sme však vďační aj takéto víťazstvo.“ Východniari získali veľmi cenné tri body, lebo v sobotu vyhrala aj posledná Senica a remizovala i Podbrezová. „Udržali sme si od nich odstup. Pohľad na tabuľku je opäť o niečo krajší, ale do konca jesene ešte potrebujeme nejaké body získať. Čakajú nás ešte tri zápasy, z nich dva doma. Verím, že aspoň jedno víťazstvo vybojujeme, aby sme zimovali minimálne na tom mieste, na akom sa nachádzame. Nastúpime síce proti ťažkým súperom, no s každým sa dá hrať a uspieť. Je to psychická vzpruha pred utorkovým dôležitým domácim zápasom s Trenčínom, ktorý verím, že budeme hrať na svojom štadióne,“ dodal Šoltis.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Jozef Bedej