V dohrávke potvrdiť body získané vonku

2017-11-28 08:41:36

V metropole Zemplína sa na druhý pokus odohrá súboj 16. kola našej najvyššej futbalovej súťaže medzi domácimi Michalovcami a Trenčínom. Pred týždňom v sobotu sa duel odložil kvôli nespôsobilému terénu, keďže ihrisko bolo výrazne podmočené. Zemplínčania v posledných dňoch „zamakali“ a trávnik dali do takého stavu, aby sa na ňom mohlo dnes o 16. hodine hrať.

Tréner veľmi neveril

Ak by sa im to nepodarilo, stretnutie by museli odohrať na inom štadióne (v Žiline), čo však v žiadnom prípade nechceli dopustiť. „Teším sa, že nastúpime na svojom ihrisku, aj keď sa priznám, že som tomu veľmi neveril. Trošku sa však obávam, ako bude trávnik vyzerať po zápase, pretože už v sobotu budeme hostiť Ružomberok. Som rád aj za fanúšikov, ktorí nás dnes po dlhšej dobe uvidia doma,“ skonštatoval tréner žlto-modrých Anton Šoltis. Jeho zverenci sa na dohrávku naladili víťazne, keď v sobotu triumfovali v Zlatých Moravciach 1:0. Aby mali tieto tri body svoju cenu, bolo by dobré ich doma potvrdiť. „Proti nám však bude stáť ťažký protivník, ktorý má svoju kvalitu. Trenčín naposledy prehral, čím si trošku skomplikoval boj o prvú šestku, takže bude chcieť stratené body získať späť.“

Príde najlepší strelec

MFK Zemplín dnes narazí na najlepšiu ofenzívu, mužstvo spod hradu Matúša Čáka nastrieľalo doteraz už 40 gólov. „Vieme o ich útočnej sile, rozstrieľal sa Rangelo Janga. Na druhej strane však aj veľa gólov inkasujú. Verím, že recept na súpera nájdeme,“ podotkol Šoltis. Michalovský terén by mal viac vyhovovať domácim. „Trenčín hrá kombinačný futbal, má rýchlych hráčov. Myslím si, že dnes to bude viac o bojovnosti a srdiečku. Radi by sme nejaké body získali, aby sa nám dýchalo ešte ľahšie.“ Celku od Laborca bude v dohrávke chýbať pravý obranca Martin Kolesár, ktorý v Zlatých Moravciach dostal červenú kartu. „Budeme musieť zmeniť zostavu. Uvidíme, ako to poskladáme, našťastie žiadne zranenie po sobote nepribudlo, mimo hry sú stále Matič, Kira, Šosták a Sviarchynski,“ uviedol 41-ročný kormidelník.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov