Vo výbornom zápase deľba bodov

2017-11-28 20:02:29

V druhom zápase po sebe michalovskí futbalisti neprehrali. V dohrávanom dueli 16. kola Fortuna ligy remizovali na domácom trávniku s Trenčínom 1:1 (0:0), keď strelili oba góly zápasu. Najprv vlastenca zaznamenal Peter Kavka a potom už do správnej siete namieril Stanislav Danko.

V chladnom počasí sa na ťažkom teréne hral kvalitný prvoligový zápas. Zemplínčania sa do favorizovaného súpera pustili bez rešpektu a už v 5. minúte musel Šemrinec zasahovať po Koscelníkovej hlavičke. O tri minúty neskôr sa do dobrej streleckej pozície dostal Danko, ale loptu netrafil ideálne, a tak putovala nad bránu. Vzápätí strelu Žofčáka zneškodnil Šemrinec a neujala sa ani Sulleyho dorážka. V 14. minúte sa o slovo prihlásili aj hostia, po rohu Beridzeho zastavil na bránkovej čiare Bieszczad hlavičku Skovajsu a z následnej skrumáže Kleščík netrafil bránu. Krátko pred uplynutím polhodiny hry Šemrinec vyrazil Sulleyho hlavičku a na opačnej strane po Beridzeho akcii vystrelil krížne tesne vedľa Azango. V 36. minúte Sulley po rohu Žofčáka hlavičkoval nad a v závere polčasu strieľali nepresne Čögley a Grič.

Do druhého dejstve už vstúpili Trenčania oveľa lepšie a vytvorili si prevahu, ktorú korunovali otváracím gólom. V 54. minúte po štandardnej situácii Skovajsu nadvihol Kavka loptu tak nešťastne, že skončila vo vlastnej sieti - 0:1. Inkasovaný gól domácimi neotriasol, ale naštartoval k lepšiemu výkonu. V 64. minúte však pohrozili znovu hostia, no pred Jangom výborne zasiahol Bieszczad. Krátko na to sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Carrillo, ale Šerminec bol pripravený. Španielsky stopér však v 74. minúte bol pri akcii, ktorá domácim priniesla vyrovnávajúci gól: z ľavej strany poslal loptu pred bránu a Danko ju bez problémov poslal do siete - 1:1. V záverečnej štvrťhodine sa hralo hore-dole, ani jedno mužstvo nemyslelo na bránenie výsledku. Na skóre sa však už nič nezmenilo, a tak sa prvýkrát v najvyššej súťaži zrodila medzi Michalovcami a Trenčínom remíza.

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 1:1 (0:0)

Góly: 74. S. Danko - 54. vlastný Kavka

ŽK: 33. Grič, 46. Turík, 51. M. Koscelník - 31. Beridze

Rozhodovali: Marhefka - Kováč, Borsányi; 780 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - M. Bednár, Kavka, Carrillo - M. Koscelník, Turík (87. P. Kolesár), Grič, S. Danko, Šimčák - I. Žofčák (78. M. Regáli) - Sulley

AS: Šemrinec – Čögley, Kleščík, Skovajsa, Julien – Lawrence (46. Gong) – Zubairu, El Mahdioui – Beridze, Janga (77. Mance), Azango

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "My sme odohrali vynikajúci zápas. Prvý polčas bol z našej strany asi najlepší v sezóne. Chýbala asi iba lepšia kulisa, pretože futbal bol podľa mňa výborný. Pred zápasom by sme bod brali, po ňom sme trošku nespokojní, keďže sme mali viac gólových šancí ako súper."

Roman Marčok, tréner Trenčína: "My sme dnes odohrali veľmi slabý prvý polčas, kde sme nedokázali zareagovať na súperovu aktivitu, chýbal nám stred poľa aj hra krídel, čo je pre našu hru príznačné. V druhom polčase som urobil zmeny, ktoré prospeli, dali sme gól, no žiaľ vedenie sme neudržali."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 2. decembra o 14.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (18. kolo)

Sobota 9. decembra o 14.00 hod.: Senica - Michalovce (19. kolo)

Foto: Róbert Andrejov