Z vedenia sa tešili iba 85 sekúnd

2017-12-05 08:24:45

Ružomberskí futbalisti opäť potvrdili, že na Michalovce to vedia. Ani ôsmy vzájomný zápas so Zemplínčanmi na prvoligovej úrovni neprehrali. V sobotu pri Laborci síce iba remizovali 1:1, ale pri troške šťastia mohli aj zvíťaziť. Zaujímavé je, že tréner Liptákov Norbert Hrnčár stratil s Michalovčanmi vôbec prvé body! Predchádzajúcich sedem duelov s nimi vyhral (trikrát ešte keď viedol Myjavu). „Sakra, som veľmi nahnevaný,“ žartovne buchol po stole Hrnčár, ktorý vzápätí už vážne dodal: „Tieto štatistiky nesledujem, takže ma to ani netrápi. Chcem vyhrať každý zápas, je jedno s akým súperom.“

Žlto-modrí sa súpera zo špice tabuľky nezľakli a potvrdili dobrú fazónu z ostatných duelov. „Súboj sme odštartovali celkom dobre, ale postupne nám začali ubúdať sily, lebo máme za sebou ozaj ťažký zápas s Trenčínom. Svoje zohral aj náročný terén. Ružomberok mal viac času na regeneráciu, čo aj bolo vidno hlavne na konci. Ujali sme sa vedenia, ale prišla chvíľková strata koncentrácie a inkasovali sme. Je to škoda, lebo súper bol hrateľný. Mali sme na to, aby sme vzadu udržali nulu. Odjazdili sme to, proti silnému súperovi sme radi aj za bod,“ povedal domáci stopér Peter Kavka, ktorý opäť skvele dirigoval michalovskú obranu, piatu najlepšiu v súťaži.

Domáci kormidelník Anton Šoltis musel až trikrát vynútene striedať, keď sa postupne zranili Žofčák, Carrillo a Turík. V záverečných minútach už Zemplínčania mleli z posledného, čo takmer Liptáci aj využili. „Tréner nás upozorňoval na to, že majú veľmi silné konce zápasov. Viackrát sa im v závere podarilo skóre otočiť, našťastie sa im to teraz nepodarilo. Už sa tešíme na dovolenky, lebo jeseň bola ozaj náročná. Máme úzky káder, veľa chlapcov odohralo všetky zápasy a teraz sa to prejavilo zraneniami. Ešte však musíme odohrať jeden zápas v Senici, kde by sme opäť nechceli prehrať,“ dodal 27-ročný Kavka.

Domáci sa z gólu Stanislava Danka tešili len 85 sekúnd. Hneď po rozohratí totiž prišla koncovka hosťujúceho Štefana Gereca, ktorý hlavou doťukol do brány strelu Erika Daniela. „Do Michaloviec sme išli s cieľom vyhrať, preto s bodom nie sme spokojní. Inkasovali sme ako prví, no hneď z ďalšej akcie sme dokázali vyrovnať, a to nás nakoplo. Chceli sme ešte v závere strhnúť vedenie na svoju stranu, no už sa nám to nepodarilo,“ konštatoval Gerec, ktorý mohol skórovať už na konci prvého dejstva. „Domáci si trošku nerozumeli v obrane, obišiel som aj brankára Bieszczada, avšak pri zakončení som zle trafil loptu a stopér Kavka mi ju vykopol z bránkovej čiary. Mal som smolu,“ povzdychol si 25-ročný stredopoliar Liptákov. MFK zaokrúhlil v sobotu počet súbojov bez prehry už na desať. Naposledy ťahali za kratší koniec ešte v polovici septembra na pôde Slovana. „Páčilo by sa nám potiahnuť túto peknú sériu čo najdlhšie, sme radi, že sa nám takto darí. Aj v tom najbližšom zápase budeme chcieť neprehrať, doma privítame práve Slovan. Verím, že mu prehru oplatíme,“ zakončil ružomberský rodák Gerec.