Tretiu remízu v rade opäť zariadil Danko

2017-12-09 16:09:01

Michalovskí futbalisti sa rozlúčili s kalendárnym rokom nerozhodným výsledkom. Zemplínčania v zápase 19. kola Fortuna ligy remizovali v ďalekej Senici 1:1, keď na začiatku druhého polčasu vyrovnával Stanislav Danko, ktorý sa presadil v treťom dueli v rade. Žlto-modrí prezimujú v tabuľke na deviatom mieste so ziskom 20 bodov.

Posledný tím prvoligového pelotónu odštartoval aktívne, ale mohli to byť Michalovčania, ktorí boli blízko k prvému gólu. V 7. minúte ušiel domácej obrane Sulley, ale zoči-voči Plachovi sa nepresadil. Vzápätí strelecký pokus Koscelníka vyrazil senický gólman. V 17. minúte pohrozili aj domáci, za obranou MFK Zemplín sa ocitol Kováč, Bieszczad však dobre čítal hru a včasným vybehnutím loptu odkopol do bezpečia. O sedem minút neskôr ešte krížna strela Kováča išla vedľa, ale o pár desiatok sekúnd na to sa po rohu Ben Shimona peknou strelou presadil Medveděv a bolo 1:0. Zemplínčania sa v úvodnej polhodine hry nevedeli dostať do tempa, škrt cez rozpočet im urobilo aj zranenie Šimčáka. Postupne však získavali pôdu pod nohami a v závere prvého dejstva to skúšal strelou Regáli, ale mieril veľmi nepresne.

Po zmene strán už tempo hry diktovali "šoltisovci" a v 48. minúte Bednárova strela z 20 metrov skončila v náručí pozorného Placha. O sedem minút potom sa už Michalovce radovali zo zaslúženého vyrovnania: Po ľavej strane prenikol Regáli, jeho prihrávku do päťky odvrátil Podhorin len ku Dankovi, ktorý prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:1. Hostia boli pri chuti a zakrátko Sulleyho bomba presvišťala tesne vedľa šibenice. Potom žlto-modrí predviedli rýchlu kombinačnú akciu a strelu Griča musel vyraziť Plach. V 72. minúte technickej strele Kolesára k vzdialenejšej žrdi chýbali decimetre a o tri minúte neskôr neplatil gól domáceho Mráza pre ofsajd. V záverečnej desaťminútovke ešte hlavou pohrozil domáci Jarabica, keď po rohu hlavou tesne minul, a tak sa súboj skončil deľbou bodov.

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:0)

Góly: 24. Medveděv - 55. S. Danko

ŽK: 29. Podhorin, 57. B. Vaščák, 67. Krč - 69. Antonov

Rozhodovali: P. Hrčka - Vorel, P. Bednár; 457 divákov

FK: Plach - Medveděv, Jarabica, Podhorin, Ben Shimon - Richtárech (62. Rigo), Krč (67. Sarpei), Ranko, L. Lupták - A. Kováč (90+. Smékal) - B. Vaščák

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - M. Bednár, Kavka, Carrillo (46. Antonov) - M. Koscelník, Turík, Grič, S. Danko, Šimčák (20. P. Kolesár) - Sulley, M. Regáli (90+. M. Begala)

Hlasy trénerov:

Ladislav Hudec, tréner Senice: "Boli sme dobre pripravení. Či hrali Michalovce na troch alebo štyroch obrancov, počítali sme s tým. Ako povedal hosťujúci tréner, hralo sa hore-dole. Mne chýbala v zápase väčšia kvalita z našej strany. Michalovce hrajú dobrý futbal, majú veľa kvalitných hráčov. My sme ten zápas chceli zvrátiť bojovnosťou a urputnosťou. Vždy nám však súperi hrozili nebezpečným brejkom, čo sa nakoniec potvrdilo aj pri vyrovnávajúcom góle."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Do zápasu sme vstúpili dobre, mali sme príležitosti, ktoré sme nevyužili. Po dvoch striedaniach sme museli zmeniť systém, súper prebral iniciatívu a išiel do vedenia. Za druhý polčas si chlapci vyrovnanie zaslúžili. Hralo sa hore-dole, vyhrať mohli obe mužstvá, my sme s bodom vzhľadom na okolnosti spokojní."

Foto: Róbert Andrejov