Kapolongo a Vyshnevskyi sú už preč

2018-01-22 10:48:05

Michalovskí futbalisti vstúpili do tretieho týždňa zimnej prípravy a za sebou majú už tri zápasové previerky, v ktorých neokúsili trpkosť prehry. Postupne vyhrali v Bardejove (3:1), Trebišove (4:1) a remizovali v poľskom Nowom Saczi (1:1). Najbližší prípravný duel odohrajú v stredu 24. januára o 14. hodine na pôde tímu Mezőkövesd Zsóry, ktorému po jesennej časti patrí v tabuľke najvyššej maďarskej súťaže posledná dvanásta priečka.

V uplynulých dňoch sa v kádri udiali drobné pohyby. Dvaja hráči, ktorí prišli na skúšku, si ešte počas uplynulého týždňa zbalili veci. Konžský útočník Ulrich Kapolongo trénerov nepresvedčil, ďalší zakončovateľ Ukrajinec Oleg Vyshnevskyi skončil zo zdravotných dôvodov. "Olega limitovalo zranenie, preto ani nezasiahol do žiadneho zápasu. Navyše má ponuky z nižšej nemeckej súťaže, kde by to rád skúsil. Budeme ho však naďalej sledovať," povedal kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis.

Jedinou zimnou posilou žlto-modrých je zatiaľ poľský útočník Dawid Kurminowski, ktorý prišiel na hosťovanie z Lechu Poznaň. Na skúške je stále nórsky stredopoliar s argentínskymi koreňmi Nicolas Fernando Falck Peňa. Potešiteľné je, že v týchto dňoch po dlhodobom zranení začne už naplno trénovať Chorvát Tin Matič a fit sú už aj Martin Koscelník a Jozef-Šimon Turík.

Vrásky na čele však trénerom urobilo zranenie Martina Kolesára, ktorý už po pár minútach hry súboja v Nowom Saczi musel striedať. "Poranil si zadný stehenný sval a vyzerá to na dlhšiu pauzu. Po absolvovaní vyšetrení budeme múdrejší, ostáva nám len dúfať, že to nebude nič vážne," skonštatoval Šoltis, ktorému v tréningovom procese chýba aj mladučký Matúš Begala. Ten je v týchto dňoch v bieloruskom Minsku so slovenskou reprezentáciou do 17 rokov.

Zemplínčania naďalej intenzívne pracujú na posilnení kádra, ktorý sa po jeseni zúžil o dvojicu Miroslav Božok a Aliaksandr Sviarchynski. „Uvidíme, koho sa nám podarí dotiahnuť. Potrebujeme predovšetkým krajného obrancu, keďže nám vypadol Maťo Kolesár. Musíme to nejako vyriešiť, lebo k dispozícii máme len jedného krajného beka. Bol by som rád, keby sa nám podarilo získať aj hráčov na kraj zálohy a do útoku,“ dodal Šoltis.

Prípravné zápasy MFK Zemplín:

Streda 24. januára: Mezőkövesd – Michalovce (13.00)

Sobota 27. januára: Ostrava – Michalovce (11.00)

Utorok 30. januára: Třinec – Michalovce (11.30)

Sobota 3. februára: Górnik Zabrze – Michalovce

Sobota 10. februára: Michalovce – Lokomotíva Košice