Jakub Grič k našim severným susedom

2018-01-24 10:38:22

Defenzívny stredopoliar Jakub Grič opúšťa MFK Zemplín Michalovce. Rodák z Prešova sa pred pár hodinami definitívne stal posilou poľského Noweho Saczu, teda tímu, ktorému v piatkovom prípravnom stretnutí strelil gól...

Grič sa s účastníkom najvyššej poľskej súťaže dohodol na spolupráci do leta 2021, avšak k našim severným susedom ešte neprestúpil, odchádza tam na polročné hosťovanie. "Zo strany poľského klubu sme dostali zaujímavú ponuku. Nechceli sme hráčovi brániť v rozvoji, má možnosť pôsobiť v kvalitnejšej lige ako je naša slovenská. V MKS Sandecja bude zatiaľ pol roka, a ak sa mužstvu podarí udržať sa v Ekstraklase, hosťovanie sa automaticky zmení na trvalý prestup. Kubovi držíme palce v ďalšom napredovaní a veríme, že si vybojuje miesto v základnej zostave Noweho Saczu," uviedol predseda predstavenstva MFK Zemplín Štefan Laurinčík. Na akej prestupovej čiastke sa kluby dohodli konkretizovať nechcel, avšak prezradil nám aspoň to, že ide o šesťcifernú sumu.

Mládežnícky reprezentant, ktorý s futbalom začínal v Lipanoch a v Michalovciach pôsobil šesť a pol roka, v pondelok v poľskom klube úspešne absolvoval vstupnú lekársku prehliadku a dnes letí za mužstvom na sústredenie do Turecka. "Sandecja mala o moje služby záujem už dlhšiu dobu. Potreboval som už zmenu, bude to pre mňa krok vpred. V Michalovciach som prežil nádherné obdobie, spoznal som tu veľmi veľa dobrých ľudí a týmto sa im chcem za všetko poďakovať," povedal nám Grič, ktorý ako jediný hráč MFK Zemplín nastúpil v jeseni v základnej zostave vo všetkých 19 dueloch.

Foto: twitter MKS Sandecja