Prvý jarný zápas odohráme v nedeľu

2018-01-26 21:20:39

Prezídium Únie ligových klubov (ÚLK), riadiacej organizácie najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, schválilo na svojom zasadnutí program zostávajúcich troch kôl základnej časti Fortuna ligy 2017/2018. Na jeseň sa odohralo 19 kôl, jarná časť sa začne v sobotu 17. februára duelom FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FC Spartak Trnava. Zostávajúcich päť zápasov 20. kola, prvého jarného, sa bude hrať v nedeľu 18. 2. o 14.00 hod.

"Tieto stretnutia sme presunuli zo soboty na nedeľu, aby sme slovenským športovým fanúšikom umožnili vychutnať si dramatické súboje vrcholiacej základnej časti futbalovej ligy, a zároveň aj sobotňajší duel slovenskej hokejovej reprezentácie na zimných olympijských hrách," uviedol pre oficiálny web najvyššej futbalovej súťaže fortunaliga.sk na margo posunu piatich súbojov o deň neskôr výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák.

Jedinou výnimkou v programe 20. kola je spomenutý duel FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FC Spartak Trnava, ktorý sa uskutoční v sobotu 17. februára o 16.00 hod. "Keďže Nitra už začala rekonštruovať svoj štadión, na jar sa jej prechodným domovom stanú Zlaté Moravce. V 20. kole sú ako domáce mužstvá vyžrebované Nitra i ViOn, preto sa ich stretnutia budú hrať v dvoch rôznych dňoch," vysvetlil Mertinyák.

Jednotným hracím časom zápasov 21. a posledného 22. kola základnej fázy tohto ročníka Fortuna ligy je sobota 24. februára, resp. 3. marca o 14.00 hod. "Podľa platného rozpisu republikových súťaží sa záverečné dve kolá základnej časti musia hrať v rovnakom termíne. V tejto súvislosti nám ešte zostáva potvrdiť dejisko stretnutia FC Nitra - ŠK Slovan Bratislava, ktoré sa nemôže hrať v Zlatých Moravciach, lebo v 22. kole má opäť domáci zápas aj FC ViOn (nastúpi proti AS Trenčín, pozn.). Funkcionári Nitry preto musia do týždňa oznámiť miesto konania ich duelu so Slovanom," dodal výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

Zdroj: SITA

Foto: Róbert Andrejov