Utrpeli sme druhú prehru v príprave

2018-01-30 16:16:36

V druhom prípravnom stretnutí v rámci herného sústredenia v Poľsku michalovskí futbalisti neuspeli. Na umelej tráve účastníka druhej najvyššej českej súťaže Třinca prehrali hráči MFK Zemplín 1:3, keď ich jediný presný zásah zaznamenal Dawid Kurminowski, pre ktorého to bol už tretí gól v prebiehajúcej príprave.

Český celok sa proti slovenskému prvoligistovi vytiahol a podal kvalitný výkon. Krátko po štvrťhodine hry domáci prvýkrát gólovo udreli, keď po prihrávke Buchvaldeka prekonal Kiru Hykel. Pred koncom úvodného dejstva hry sa Třinec tešil po druhýkrát, spätnú prihrávku Dediča zužitkoval Buchvaldek - 2:0. Žlto-modrí po prestávke pridali a odmenou im bol kontaktný gól Kurminowskeho, ktorého pekne uvoľnil striedajúci Bragin. V 83. minúte zahrávali domáci rohový kop, Šumbera posadil loptu na hlavu Juřenu, ktorý spečatil víťazstvo FK Fotbal 3:1.

Tréner Anton Šoltis: "Dali sme šancu všetkým hráčom, ktorí boli k dispozícii, takže z tohto hľadiska zápas splnil účel. Na druhej strane však organizácia hry nebola najlepšia, chýbala nám aj dravosť. Prehrávali sme veľa osobných súbojov a súper sa dostával do zakončenia. Neboli sme agresívni a dôrazní v osobných súbojoch, preto sme prehrali. Videli sme v akcii všetkých hráčov a urobili sme si o nich dobrý prehľad. Nastúpili sme v našom druhom systéme s troma obrancami. Niektorí hráči nastúpili na postoch, ktoré pre nich nie sú typické, takže aj v tomto smere sme si o nich urobili prehľad."

FK Fotbal Třinec - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)

Góly: 16. Hykel, 37. Buchvaldek, 83. Juřena - 71. Kurminowski

FK FOTBAL: Paleček - Velner (46. Masař), Reintam (49. M. Janošík), Bedecs, Janoščín (46. Ilko) - Čelůstka - M. Ižvolt (46. Šumbera), Vaněk, Buchvaldek (67. Samiec), Hykel (67. Celba) - Dedič (46. Juřena)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira (80. T. Dráb) - D. Špak (46. M. Bednár), Kavka (46. Carrillo), Šosták - M. Koscelník (46. Antonov), R. Kovaľ (60. T. Matič), I. Žofčák (46. S. Danko), P. Kolesár (46. Turík), M. Regáli (46. Šimčák) - Sulley (46. Bragin), Kurminowski

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 3. feburára o 12. hodine na trávniku účastníka najvyššej poľskej súťaže Górnika Zabrze.

Foto: Vojtěch Vladár