Smoliarska prehra na Žitnom ostrove

2018-02-24 16:07:23

Skončila sa michalovská séria bez prehry. Po piatich zápasoch, v ktorých bodovali, zostali v sobotu popoludní hráči MFK Zemplín s prázdnymi rukami. V stretnutí 21. kola Fortuna ligy prehrali po dobrom výkone v Dunajskej Strede nešťastne 0:2, keď viac ako hodinu držali nerozhodný stav a domácim boli viac ako vyrovnaným súperom.

Začiatok bol vyrovnaný a opatrný z oboch strán. Prvú nebezpečnejšiu príležitosť mali hostia, ale po Koscelníkovom centri Sulley zblízka hlavou loptu netrafil. V 9. minúte si už Exmichalovčan Macej pripísal prvý zákrok, keď si poľahky poradil s krížnou strelou Regáliho. Domáci odpovedali o päť minút na to ďalekonosným pokusom Ljubičiča, ktorý však išiel mimo Kirovej brány. Vzápätí sa však zrodila najväčšia šanca úvodného dejstva, do ktorej sa dostal Sulley. Ghanský útočník sa rútil sám na Maceja, avšak zakončil len do jeho nôh. Po dvadsiatich minútach hry si sympaticky hrajúci Zemplínčania vytvorili prevahu, boli nebezpečnejší smerom dopredu, ale z pološancí vedúci gól nestrelili. V závere polčasu pridali aj domáci, pohrozili však len Černákovou tvrdou strelou spoza šestnástky, ktorá letela nad.

Do druhého dejstva hry vstúpili aktívnejšie domáci. Tesne pred uplynutím hodiny hry Kalmár z 30 m vystrelil len do stredu brány, avšak v 65. minúte už domáce tribúny burácali, keď center z ľavej strany jemne pohladil medzi dvoma obrancami Divkovič, ktorý šťastne skóroval - 1:0. O desať minút na to fauloval Šimčák vo vlastnej šestnástke Kalmára a rozhodca nariadil pokutový kop. Davisa však skvele vychytal výborný Kira, a tak Michalovčania stále živili nádej na bodový zisk. V záverečnej desaťminútovke zatlačili Dunajskú Stredu a vypracovali si aj šance na vyrovnanie. V 83. minúte po peknej Dankovej prihrávke preloboval vybiehajúceho Maceja aj bránku Regáli a o päť minút potom technická strela striedajúceho P. Kolesára z hranice šestnástky presvišťala tesne vedľa ľavej žrde. V nadstavenom čase stavili hostia všetko na jednu kartu, avšak v útoku o loptu prišli a domáci brejk troch proti jednému zvládli, keď skóroval Herc - 2:0.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (0:0)

Góly: 65. Divkovič, 90+. Herc

Rozhodovali: Marhefka - Bobko, Štrbo; 4945 divákov

FC DAC 1904: P. Macej - Koštrna, Šatka, Huk, Záhumenský (59. Vida) - Kalmár, Ljubičič, Simon - R. Černák (69. Čmelík), Divkovič (77. Herc), Davis

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - M. Kolesár (46. Jankauskas), Kavka, Carrillo, Šimčák - M. Bednár - M. Koscelník, I. Žofčák (74. P. Kolesár), S. Danko, M. Regáli - Sulley (77. Kurminowski)

Hlasy trénerov:

Marco Rossi, tréner DAC-u: "Nebol to dnes ľahký zápas, bodový rozdiel z tabuľky sme dnes nevideli. Nerobili sme to, čo sme si pred zápasom povedali. Chýbal nám aj najlepší strelec Erik Pačinda. V prvom polčase sme robili zlé rozhodnutia, napriek tomu sme mali niekoľko šancí. Hosťom sme umožnili vytvoriť šancu Sulleyom, ale Macej chytal výborne. Aj v druhom polčase sme mali problémy, ale nakoniec sme dali dva góly a nepremenili sme penaltu. Zaslúžene sme zvíťazili. Nebol to náš najkrajší zápas, ale vyhrali sme."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Nám sa odchádza ťažko, odohrali sme kvalitný zápas. Prvý polčas bol veľmi dobrý, dobre organizovaný. Mali sme čistú šancu vďaka Sulleyovi. V druhom polčase sme dobre pokračovali, ale keď nedáte gól, nemôžete byť úspešní. Po inkasovanom góle sme to viac otvorili, chceli sme vyrovnať. Chlapcom môžeme vyčítať len finálnu fázu. Musíme popracovať na koncovke. Súperovi gratulujem k víťazstvu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 3. marca o 14.00 hod.: Michalovce - Žilina (22. kolo)

Sobota 10. marca: začiatok nadstavbovej časti o udržanie

 

Foto: Róbert Andrejov