Na Prešov možno aj s ruskou posilou

2018-03-10 08:47:22

V dobrej forme hrajúci futbalisti Michaloviec dnes o 14. hodine odštartujú nadstavbovú časť Fortuna ligy. Ich prvým súperom v skupine o udržanie sa v súťaži bude prešovský Tatran. Zemplínčania majú o motiváciu postarané viac než dosť – Šarišanov v lige ešte nezdolali, takže dnes na svojom trávniku urobia všetko pre to, aby si pripísali premiérový skalp východniarskeho rivala.

Ešte im nedali gól

Žlto-modrým prešovská hra nevonia, čoho dôkazom je to, že v aktuálnej sezóne „koňarom“ ešte nestrelili ani gól. A pritom má Tatran najhoršiu defenzívu spomedzi všetkých prvoligistov. „Oba predošlé zápasy s Prešovom v tomto ročníku nás stále mrzia, lebo sme v nich nepodali dobré výkony. Verím, že teraz nastal čas, keď tohto súpera prvýkrát zdoláme a dáme mu nejaké góly. Ľahký zápas to však rozhodne nebude. Je to derby, hráči Tatrana tiež budú motivovaní, keďže stále čakajú na prvý jarný gól. Musíme hrať trpezlivo, čakať na svoju príležitosť a popritom byť ostražití vzadu, lebo Prešovčania majú nebezpečné protiútoky,“ skonštatoval michalovský lodivod Anton Šoltis.

Šimčák sa zranil

Kormidelníkovi MFK Zemplín v priebehu týždňa narobilo vrásky na čele zranenie ľavého beka Milana Šimčáka, ktorý si na tréningu privodil výron členka. „Máme päť obrancov a z nich traja sú zranení. Obaja krajní zadáci sú mimo hry, lebo stále nie je v poriadku ani Martin Kolesár. Musíme sa s tým vysporiadať a nejako to poskladať,“ uviedol Šoltis. Vedenie klubu na vzniknutú situáciu okamžite zareagovalo a výsledkom je príchod 25-ročného ľavého ruského obrancu Sergeya Shumeyka, ktorý naposledy pôsobil v FC Fakel Voronež. Ak sa jeho prestup stihne administratívne dotiahnuť, mal by byť trénerom k dispozícii už v dnešnom dueli. „Dúfajme, že bude môcť nastúpiť už proti Prešovu. Či ho však zaradíme do základnej zostavy, je v tejto chvíli otázne, rozhodneme sa tesne pred zápasom.“

Zdroj: denník Korzár