Zemplínčanov čaká náročná šnúra

2015-09-19 12:00:00

Odštartujú ju dnes súbojom v slovenskom Ríme, pre trnavský celok to bude iba druhé domáce vystúpenie na novom štadióne.

Trnava naposledy prehrala v Trenčíne 3:5, jeden z gólov dal Bosniak Haris Harba. "V lete som za Spartak nastupoval v zápasoch Európskej ligy, v lige som naskakoval z lavičky. Nebolo to však dobré, takže ma poslali rozohrať sa do béčka. Tam som dostal červenú kartu. Bola to moja obrovská chyba a následne som mesiac nehral. Teraz som nastúpil, dal som gól, predtým v pohárovom zápase dva, takže je to pre mňa povzbudenie," povedal Harba, ktorý je v Spartaku na hosťovaní z Jihlavy.

Trnavskí fanúšikovia už prepočítavajú - Spartak teraz bude ťahať sériu domácich duelov (po stretnutí v Podbrezovej privíta doma postupne Zlaté Moravce, Myjavu, Dunajskú Stredu, Ružomberok, Senicu a Skalicu), čo by sa malo prejaviť na bodovom zisku. "Každý súper má svoju kvalitu, takže ideme od zápasu k zápasu. Je však výhoda, že hráme doma, na novom štadióne a pred svojimi fanúšikmi," skonštatoval Harba.

Nováčik zo Zemplína naďalej hľadá ideálne zloženie obrannej formácie a najmä stopérskej dvojice, aby zastavil prílev inkasovaných gólov. Vyšetrenie 29-ročného gruzínskeho reprezentačného stopéra Akakiho Chubutiu u poľského špecialistu dopadlo dobre. "Trénuje s nami celý týždeň. Jeho štart v Trnave je zatiaľ otázny," povedal tréner MFK Zemplín František Šturma.

Hoci sú Zemplínčania na poslednom mieste v tabuľke, až päť najbližších stretnutí po sebe odohrajú pred televíznymi kamerami. Vyprovokuje to hráčov, aby sa viac ukázali pred celým Slovenskom? - podpichli sme kouča Michaloviec, ktorý si uvedomuje, že jeho tím čaká veľmi náročná porcia zápasov. Po Trnave má doma Slovan a hrá v Žiline a Trenčíne... "Bodaj by to pre hráčov bola motivácia. Možno by sme potrebovali viac šťastia v koncovke. Verím, že aj v tomto nastane zmena," zaželal si tréner Michaloviec.

MOTÍV ZÁPASU

Trnava sa iba druhýkrát predstaví doma. Ligová premiéra na novom štadióne jej vyšla výborne, keď pred pred najvyššou návštevou v tomto ročníku (13 340 divákov) zdolala Žilinu 2:0. Podarí sa Spartaku zdolať aj Michalovce? A koľko divákov príde na súboj s nováčikom?

CHÝBAJÚ

Trnava: Schranz, Cleber, P. Čarnota (zranenie)

Michalovce: Bayón, M. Regáli, Podhorin (zranenie)