Našim ďalším súperom v pohári bude Rohožník

2015-09-17 12:00:00

Michalovských futbalistov čaká dlhá cesta na západné Slovensko, ich protivník vedie treťoligovú tabuľku BFZ.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce narazia vo 4. kole Slovnaft Cupu na účastníka tretej ligy skupiny Bratislava FC Rohožník. Rozhodol o tom štvrtkový žreb pohára v bratislavskom sídle Slovenského futbalového zväzu. Predbežný termín zápasu je streda 14. októbra a žlto-modrí podobne ako v predchádzajúcich dvoch kolách Slovnaft Cupu (v prvom mali voľno) pocestujú na pôdu súpera. V prípade očakávaného postupu Zemplínčania narazia na víťaza stretnutia FC VSS Košice - FC Spartak Trnava.

Rovnako ako v 1., 2. a 3. kole sa aj v tejto ďalšej fáze hrá na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach nasleduje hneď jedenástkový rozstrel. Držiteľom trofeje sú futbalisti AS Trenčín, ktorí v prvomájovom finále na trávniku v Poprade uspeli proti FK Senica až v jedenástkovej "lotérii" (3:2), v riadnom hracom čase po 90 minútach sa tento súboj skončil 1:1 a po následnom predĺžení 2x15 minút bolo tiež nerozhodne 2:2. 


Ako postupovali:

FC Rohožník

1. kolo: voľno
2. kolo: FK Vajnory (IV. liga) 3:2 (v)
3. kolo: FK Dukla Banská Bystrica (II. liga) 1:1, na strely zo značky PK 5:3 (d)

MFK Zemplín Michalovce

1. kolo: voľno
2. kolo: TJ Sokol Medzibrod (IV. liga) 2:1 (v)
3. kolo: OFK Teplička nad Váhom (II. liga) 2:0 (v) 

O našom súperovi

FC Rohožník je klub sídliaci v dedinke s takmer 3500 obyvateľmi ležiacej v okrese Malacky. Je účastníkom tretej ligy Bratislava, ktorú riadi Bratislavský futbalový zväz. Po siedmich odohraných kolách je mužstvo vedené trénerom Mariánom Tóthom na čele tabuľky so ziskom 16 bodov, keď päť zápasov vyhralo, jeden remizovalo a jeden prehralo. V predchádzajúcich dvoch sezónach tím vo svojej súťaži zakaždým obsadil druhú priečku. Klub vznikol v roku 1919 a svoje domáce zápasy hráva na štadióne s kapacitou 1100 miest. Vlani to Záhoráci v pohári dotiahli až do 5. kola (!), keď postupne vyradili Čunovo, Svätý Jur, Dubnicu nad Váhom a Poproč. Stopku im vystavil až prvoligista zo Senice.

Žreb šestnásťfinálového 4. kola slovenskej pohárovej súťaže vo futbale - Slovnaft Cupu 2015/2016 (zhora podľa "pavúka") - predbežný termín 14. októbra:

FC Rohožník - MFK Zemplín Michalovce
FC VSS Košice - FC Spartak Trnava
TJ Stráža - MFK Dolný Kubín
ŠK Blava 1928 Jaslovské Bohunice - AS Trenčín
MŠK Fomat Martin - FC ViOn Zlaté Moravce
ŠKF Sereď - Spartak Myjava
FK Čaňa - MFK Topvar Topoľčany
OFK Dunajská Lužná - MFK Ružomberok
AFC Nové Mesto nad Váhom - ŽP Šport Podbrezová
MFK Lokomotíva Zvolen - FK Senica
FC Nitra - ŠK Slovan Bratislava
ŠK Tomášov - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
TJ Iskra Borčice - MFK Tatran Liptovský Mikuláš / MŠK Žilina
TJ Vyšné Opátske - MFK Nová Baňa
OŠK Baník Stráňavy - FC DAC 1904 Dunajská Streda
ŠK Javorník Makov - 1. FC Tatran Prešov