Padne do tretice nejaký gól?

2018-03-31 11:23:06

Oddýchnutí futbalisti fortunaligových Michaloviec dnes zabojujú o prvé víťazstvo v nadstavbovej časti. V domácom prostredí nastúpia o 17. hodine proti lídrovi skupiny o záchranu Nitre. Predošlé dva vzájomné zápasy týchto dvoch súperov sa skončili bezgólovými remízami. Fanúšikovia pri Laborci nevideli gól ani v poslednom domácom súboji proti Prešovu. Zakričia si gól dnes?

Výborná defenzíva

Do metropoly Zemplína pricestuje súper, ktorý dostal najmenej gólov spomedzi všetkých mužstiev v súťaži (iba 14). Skalopevnú obranu preukázal aj ostatných dvoch vystúpeniach, v ktorých ani raz neinkasoval. „Nitrania majú výbornú defenzívu a majú dobrú organizáciu hry. Aj keď málo gólov dostávajú a málo aj dávajú, tak nehrajú vyložene defenzívne, ale snažia sa hrať futbal. Ich rýchle protiútoky sú nebezpečné a musíme si na ne dať veľký pozor. V mužstve majú skúsených hráčov, ktorí sa často pokúšajú o streľbu. Čaká nás nepríjemný protivník, ale náš cieľ je jasný. Chceme vyhrať,“ skonštatoval lodivod žlto-modrých Anton Šoltis.

Veľa šancí možno nebude

Michalovčania sa trápia v koncovke, do zakončenia sa síce dostávajú, ale chýba im presnejšia muška. Uvidíme, ako si poradia dnes s výbornou obranou prvoligového nováčika. „Vieme, že máme problémy so strieľaním gólov. Dnes možno nebudeme mať toľko príležitostí ako v predošlých stretnutiach, preto musíme byť oveľa efektívnejší. Treba hrať trpezlivo a premeniť šancu, ktorá príde. Možno to bude po štandardke, možno po nejakej rýchlej akcii. Verím, že už konečne doma skórujeme a do tabuľky si pripíšeme všetky tri body,“ uviedol Šoltis, ktorého v uplynulých dňoch potešil návrat uzdraveného Šostáka. Proti Nitre však určite nenastúpia Kovaľ a Martin Kolesár, ktorí ešte netrénujú naplno, a otázny je aj štart krídelníka Regáliho.

Zdroj: denník Korzár