Jasné víťazstvo nad nitrianskym nováčikom

2018-03-31 18:46:29

Michalovskí futbalisti dosiahli v sobotu večer najvyššie víťazstvo v aktuálnej prvoligovej sezóne. Žlto-modrí na domácej pôde vyprášili nováčika z Nitry 4:0! O dva presné zásahy v sieti mužstva spod Zobora sa postaral Peter Kolesár, ďalšie góly pridali Stanislav Danko a Dawid Kurminowski.

Rovno s úvodným hvizdom sa pri Laborci spustil hustý lejak, v ktorom mali jasnú prevahu domáci futbalisti. Od začiatku sa zahryzli do súpera a otvárací gól strelili už v 10. minúte. Po ľavej strane potiahol akciu Danko, prihral Braginovi, od ktorého sa lopta cez Danka dostala k Petrovi Kolesárovi a ten ju aj s prispením teču Križana upratal do siete - 1:0. Zemplínčania boli naďalej aktívnejší, lepšie kombinovali, ale ďalšiu príležitosť si vypracovali až v 30. minúte, kedy po Žofčákovom vysunutí P. Kolesár z uhla nenamieril presne. O štyri minúty neskôr vysunul Nishi Danka, ktorý však zoči-voči Hroššovi neuspel, keď výborne zasiahol nitriansky gólman. V samom závere úvodného dejstva hry ešte P. Kolesár pekne prihral Nishimu, ktorého technická strela tesne minula bránu.

Do druhého polčasu nastúpil nováčik hneď s dvoma zmenami v zostave, ale ani tie ho nenakopli k lepšiemu výkonu, aj keď už po niekoľkých sekundách hry vyslal nepríjemnú strelu na Kiru Šimončič, avšak domáci gólman ju zneškodnil. Na opačnej strane po Braginovej prihrávke Kolesárova technická strela išla nad a v 54. minúte sa neujala ani bomba skúseného Kóňu, ktorú končekmi prstov vytlačil Kira na roh. Zakrátko na to prišiel druhý gólový úder domácich. Kira vykopol dlhú loptu, ktorá sa odrazila rovno ku Žofčákovi a ten ju naservíroval P. Kolesárovi, ktorý si ju prehodil z pravej nohy na ľavú a prestrelil Hrošša - 2:0. Krátko na to zakončil tesne vedľa Danko. V 72. minúte sa udial nepríjemný moment na kraji ihriska, keď Machovec škaredo narazil do železnej bariéry a musel ísť okamžite do nemocnice. Keďže Nitrania už vyčerpali všetky striedania, museli dohrávať desiati. Presilovku o jedného muža využili Michalovčania na strelenie ďalších dvoch gólov. Najprv sa v 77. minúte presadil po Koscelníkovej prihrávke Danko a na 4:0 upravil v nadstavenom čase aj mladý Poliak Kurminowski.

MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 4:0 (1:0)

Góly: 10. a 55. P. Kolesár, 77. S. Danko, 90+. Kurminowski

ŽK: 41. Križan, 50. Ngeyitala Lola, 66. Vencl (všetci Nitra)

Rozhodovali: Pavlík - Benko, Perát; 1011 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - I. Žofčák, Kavka, Carrillo, Šimčák - Turík - M. Koscelník, S. Danko (87. Antonov), Nishi, P. Kolesár (87. T. Matič) - Bragin (79. Kurminowski)

FC: Hroššo - Kuník, Križan (46. P. Farkaš), Niba, Vencl - Šimončič, T. Kóňa - Charizopulos (62. T. Vestenický), A. Fábry (66. Ngeyitala Lola), Machovec - Militosyan

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Veľmi nám pomohol prvý gól, ktorý nás upokojil. Súper trochu musel vyjsť následne z ulity, čo bola voda na náš mlyn. Dali sme štyri góly, čo je veľmi dobré, konečne sme ich dali aj z hry. Sme radi za víťazstvo aj za cenné tri body."

Ivan Galád, tréner Nitry: "Vedeli sme, že v priebehu súťaže sa nám môže stať aj takýto zápas. Domáci dnes vyhrali zaslúžene, gratulujem im. Dnes to nebola tá Nitra, ktorú my budujeme. Budeme sa snažiť, aby sme v najbližšom zápase podali taký výkon, aký sme predvádzali v tých predchádzajúcich."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 7. apríla o 17.00 hod.: Senica - Michalovce (4. kolo)

Sobota 14. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (5. kolo)

Sobota 21. apríla o 17.00 hod.: Zlaté Moravce-Vráble - Michalovce (6. kolo)