Z ďalekej Senice si vezieme tri body!

2018-04-07 18:18:36

Michalovskí futbalisti druhýkrát v rade zvíťazili a neinkasovali! Žlto-modrí naplno zabodovali aj na trávniku posledného celku fortunaligovej tabuľky FK Senica, ktorý zdolali 2:0 (1:0). Do streleckej listiny sa zapísali Martin Koscelník a Dawid Kurminowski. Vďaka tomuto triumfu si upevnili druhú priečku v skupine o záchranu a znížili stratu na vedúcu Nitru, na ktorú majú manko šiestich bodov.

O záchranu tuho bojujúci domáci začali aktívne a už v 2. minúte musel Kira vytlačiť na rohový kop strelu Zezinha smerujúcu k jeho ľavej žrdi. Z následného rohu zakončoval Práznovský, ale michalovský gólman bol pozorný. S pribúdajúcimi minútami sa hra vyrovnala a dej zápasu sa v prvom polčase odohrával väčšinou medzi šestnástkami. Seničania opäť pohrozili v 25. minúte, kedy sa k zakončeniu dostal Kitambala, michalovský Kira však vytiahol výborný zákrok. O deväť minút neskôr z ničoho nič udreli Zemplínčania. Kapitán Žofčák zahral dobre trestný kop a Koscelník upratal loptu do siete - 0:1. "Šoltisovci" si vedenie do prestávky pohodlne postrážili, domácich nepustili do žiadnej šance, a tak do kabín sa išlo za stavu 1:0 pre hostí.

Po zmene strán kontrolovali dobre brániaci Michalovčania svoje jednogólové vedenie a trápiaci sa domáci sa nedokázali cez ich pozornú defenzívu vôbec presadiť. Až v 67. minúte mali veľkú príležitosť na vyrovnanie, avšak Celis z výbornej pozície vysoko prestrelil Kirovu svätyňu. V záverečnej štvrťhodine sa Seničania usadili na michalovskej polovici a zatlačili súpera. Mužstvo od Laborca však mohlo aj druhýkrát skórovať, po Dankovom centri hlavičkoval tesne vedľa striedajúci Šosták. V 83. minúte odcentroval skúsený Vaščák do šestnástky a parádne Kitambalove nožničky skončili len v náručí Kiru. Ďalšiu šancu domácich mal Vaščák, ktorý z dobrej pozície nastrelil len chrbát Koscelníka a neujali sa ani následné dorážky. V nadstavenom čase tak zaútočili hostia, Nishi pekne našiel Kurminowskeho a ten ešte krajším zakončením, keď elegantne prehodil Holeca, spečatil víťazstvo MFK Zemplín.

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:1)

Góly: 36. M. Koscelník, 90+. Kurminowski

ŽK: 64. Sarpei, 72. Celis, 90+. Kitambala - 37. M. Koscelník, 63. M. Bednár, 66. Kurminowski

Rozhodovali: Dohál - Tomčík, Hrmo; 497 divákov

FK: Holec - Ranko, Práznovský, Villarraga - Sarpei - L. Lupták (68. Ďungel), Zezinho, Richtárech (32. Suchan), S. Šefčík - Celis (79. B. Vaščák), Kitambala

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - I. Žofčák (49. M. Regáli), Kavka (71. Šosták), Carrillo, Šimčák - M. Bednár - M. Koscelník, Nishi, S. Danko (84. Antonov), P. Kolesár - Kurminowski

Hlasy trénerov:

Ton Caanen, tréner Senice: "Zápas nemal vysokú úroveň. Prvých 15 minút to vyzeralo, že môže niečo byť, ale potom sme išli dole. Začali sme dobre, bola tam aj situácia na strelenie gólu, mali sme päť rohových kopov, ohrozovali sme bránu. Potom ale išiel náš výkon dole, nevedeli sme sa dostať späť do zápasu. Som veľmi prekvapený z dnešného herného prejavu, v predcházajúcich zápasoch sme dávali góly. Tento zápas sme mohli uhrať, bohužiaľ, výkon bol slabý."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Zápas nemal nejakú vysokú úroveň, my sme však boli velmi efektívni, dvakrát sme trafili bránu a boli z toho dva góly. Z tohto hľadiska možeme byť dnes spokojní. Čo sa týka hernej stránky, tá sa nám dnes nedarila, viazla nám kombinácia, náš pohyb bol veľmi tvrdý, chlapci nemali takú ľahkosť. Po tejto stránke nie som spokojný, ale odchádzame s víťazstvom. Prišli sme sem po jeden bodík a máme tri."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 14. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (5. kolo)

Sobota 21. apríla o 17.00 hod.: Zlaté Moravce-Vráble - Michalovce (6. kolo)

Sobota 28. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Senica (7. kolo)