Tri body, traja kapitáni, päť zranených

2018-04-09 09:02:15

Premiérovo medzi elitou dokázali futbalisti Michaloviec zvíťaziť na senickom trávniku. Podarilo sa im to na šiesty pokus. Na Záhorí triumfovali v sobotu po góloch Martina Koscelníka a Dawida Kurminowskeho 2:0. Zemplínčania však za tri body draho zaplatili – zranili sa im až piati hráči!

Z minima maximum

Aj keď domáci boli vo väčšine duelu aktívnejším tímom a mali viac z hry, MFK Zemplín výborne bránil a v správnej chvíli dokázal gólovo udrieť. Výsledkom toho bolo druhé víťazstvo a čisté konto v rade. „Z dvoch šancí sme dali dva góly, takže sme z minima vyťažili maximum. Opäť sme boli efektívni, s čím sme spokojní, ale na druhej strane menej nás teší herný prejav. Bývajú však aj také zápasy. Bolo to veľmi náročné, avšak chlapci hrali trpezlivo a bojovali do poslednej minúty. Súper bol nepríjemný, hrozil po centrovaných loptách, ale zvládli sme to. Dostal sa len do jednej čistej šance, pri ktorej Vaščák len nastrelil Koscelníkov chrbát,“ zhodnotil duel tréner Michaloviec Anton Šoltis.

Gólový Poliak

V druhom zápase po sebe zaklincoval mladý poľský útočník Kurminowski súpera gólom v nadstavenom čase. V našej prvej lige si pripísal iba tretí štart, v ktorom zaznamenal už druhý gól. „Na to vpredu je, aby dával góly. Mal jednu šancu, ktorú aj premenil, čo je pre útočníka veľmi dobré. Teším sa, že znovu skóroval, hádam sa mu takto bude dariť čo najdlhšie,“ uviedol Šoltis. Lodivoda druhého mužstva tabuľky o udržanie sa v najvyššej súťaži však po záverečnom hvizde mrzeli zranenia hneď piatich hráčov. „Žofčák a Danko mali menšie problémy so svalom, Kavka výron, Šosták rozťatú peru a Koscelník narazené rameno. Našťastie to nie sú vážne zranenia. Senická pôda nám v tomto smere nepraje, lebo aj naposledy v decembri sme tam mali veľa zranení.“ Zaujímavé je, že Zemplínčania mali v Senici až troch kapitánov. S páskou na rukáve začal Žofčák, pokračoval s ňou Kavka a skončil Koscelník...

Zdroj: denník Korzár

Foto: facebook FK Senica