Víťazný marš Zemplínčanov pokračuje

2018-04-16 10:27:15

Po sobote je jasné, že michalovskí futbalisti už určite neskončia v prvoligovej tabuľke na poslednej priečke. Definitívne sa tak vyhli priamemu zostupu a za určitých okolností už v nasledujúcom kole môžu sláviť spečatenie záchrany. Avšak týmito myšlienkami sa žlto-modrí vonkoncom nezaoberajú. Práve naopak, láka ich siedma priečka a prípadné boje o pohárovú Európu. Výbornú jarnú formu potvrdili aj v ostatnom súboji so Zlatými Moravcami, ktoré doma zdolali 2:0 (1:0), a to znamená, že tretíkrát po sebe neinkasovali a nezaváhali.

Stálo pri nich aj šťastie

FC ViOn, obľúbený súper Michalovčanov, s ktorým v najvyššej súťaži ešte neprehrali (dosiahli s ním šesť výhier a tri remízy), však východniarov v sobotu poriadne potrápil a nebyť jeho vychýlenej mušky či skvelého Matúša Kiru v domácej bráne, mohli odchádzať s bodovým ziskom. „Náš výkon v prvom polčase bol dobrý, išli sme do vedenia a súpera nepustili do vážnejšej šance. Cez prestávku sme museli nútene striedať, pretože Turík sa necítil dobre. Prestal nám fungovať stred poľa a hostia sa dostali aj do niekoľkých príležitostí. Výborné zákroky však predviedol Kira, pomohla nám aj žrď. Stálo pri nás šťastie, ale druhý polčas musí byť pre nás mementom, aby sme boli v obrane ešte organizovanejší a nepúšťali súpera tak ľahko do šancí. Som však spokojný s tým, že chlapci stále išli za druhým gólom, ktorý aj dosiahli,“ zhodnotil duel lodivod MFK Zemplín Anton Šoltis.

Ukázali svoju silu

Mužstvu od Laborca chýbalo viacero zranených opôr (Kavka, Danko, Koscelník, Regáli), čo sa tiež podpísalo na jeho výkone. Menšie svalové problémy mal počas uplynulého týždňa aj kapitán Igor Žofčák, ktorý sa však stihol dať do poriadku a proti Zlatým Moravciam ukázal, aký je pre Michalovce potrebný. Počas celého zápasu odbehal množstvo kilometrov, neprestajne burcoval svojich spoluhráčov a odmenou mu bol otvárací gól, keď hlavou poslal do siete center Petra Kolesára. Dal si tak pekný darček k 35. narodeninám, ktoré oslávil v utorok 10. apríla. „To chlapci mi dali darček, lebo človek sám nikdy nič nedokáže. Futbal je kolektívna hra a keď sa darí jednotlivcovi, potom sa darí aj celému mužstvu. Oba naše góly boli veľmi dôležité, nielen môj, ale aj ten Sulleyho v závere. Avšak vôbec nie je podstatné, kto ten gól dal, ako to, že sme ukázali našu silu. Bojovali sme jeden za druhého a vyplatilo sa,“ povedal zachrípnutým hlasom Žofčák.

Zdroj: denník Korzár