Stále pokukujú po pohárovej Európe

2018-04-21 08:19:02

Nadstavbová časť našej najvyššej futbalovej súťaže sa počas tohto víkendu prehupne do druhej polovice. V skupine o záchranu bojujúci Michalovčania sa dnes o 17. hodine predstavia na pôde Zlatých Moraviec, teda u súpera, ktorého pred týždňom hostili na svojom trávniku. Po góloch Igora Žofčáka a Sadama Sulleya ho zdolali 2:0 a dosiahli tak tretie víťazstvo na nulu v rade, čo sa im na najvyššej úrovni podarilo vôbec prvýkrát. Medzi elitou ešte s FC ViOn ani raz neprehrali a dnes môžu túto parádnu bilanciu zaokrúhliť už na desať zápasov.

Nechcú sa vracať naprázdno

Pred siedmimi dňami sa však žlto-modrí na triumf nad Zlatými Moravcami poriadne nadreli, hostia hrýzli a prezentovali sa sympatickým výkonom. Efektivita Zemplínčanov však opäť slávila úspech. „Tento duel máme stále čerstvo v pamäti, súper hral veľmi dobre a narobil nám problémy. Vypracoval si aj viacero šancí, ale našťastie mal vychýlenú mušku. Aj dnes to určite bude náročný zápas, domáci budú chcieť pretrhnúť nepriaznivú šnúru s nami a urobia všetko pre to, aby dosiahli prvé jarné víťazstvo. My sa však pozeráme na seba. Nehovorím, že tam ideme vyhrať, ale radi by sme nadviazali na dobré výsledky z posledných súbojov. Rozhodne sa nechceme vracať domov naprázdno,“ rozhovoril sa lodivod MFK Zemplín Anton Šoltis.

Snívajú o siedmom mieste

Mužstvo od Laborca stále láka siedma priečka, ktorá by za určitých okolností zaručovala aj boje o pohárovú Európu. Nitra má stále náskok, ale východniari sa nevzdávajú. „Hrá teraz dvakrát za sebou vonku, takže mohli by sme bodovú stratu na ňu znížiť. Potom by sa možno rozhodovalo o siedmej priečke v našom vzájomnom súboji s Nitrou. Avšak to je ešte ďaleko, teraz potrebujeme zvládnuť duel v Zlatých Moravciach. Verím, že tam podáme dobrý výkon, aj keď nenastúpime v plnej sile. Trápia nás zranenia, ale káder máme široký a šancu dostanú ďalší hráči,“ skonštatoval Šotlis. Michalovčania vycestovali na západné Slovensko už včera napoludnie a v ich výprave chýbali zranení Regáli, Koscelník, Danko a M. Kolesár, či potrestaný Šimčák. Na druhej strane však už budú mať tréneri k dispozícii Kavku a Kovaľa.

Zdroj: denník Korzár