Gólový debut Antonova v prvej lige

2018-04-25 09:05:08

Ruský stredopoliar Anton Antonov mal v sobotu v Zlatých Moravciach dvojnásobnú radosť. Prvý raz za Michalovce odohral celý zápas a otvoril si aj strelecký účet v najvyššej súťaži. Predviedol sa v dobrom svetle a dopomohol k tomu, že mužstvo natiahlo priaznivú sériu bez prehry už na štyri zápasy.

Zemplínčania prespali takmer celý prvý polčas. Súper bol oveľa aktívnejší a rýchlo išiel do dvojgólového vedenia. Keby ViOn využil ďalšie šance, zrejme by sa zápas už len dohrával. Tréner Anton Šoltis preto musel zvýšiť hlas v kabíne. Jeho mužstvo po zmene strán vyzeralo oveľa lepšie a futbalovejšie. Kontaktný gól strelil šikovný Anton Antonov. Po jeho aktivite a centri hostia zahrávali roh a v šestnástke zakončoval 20-ročný stredopoliar vonkajším falšom cez vybiehajúceho Kováča do bránky.

„Cez prestávku sme si povedali, že sa musíme čo najskôr presadiť v koncovke, nevešať hlavu a vložiť všetko úsilie pre priaznivý výsledok,“ vravel spokojný strelec. Okamžite zo siete schmatol loptu, utekal s ňou do stredového kruhu a burcoval spoluhráčov. O niekoľko minút už bolo vyrovnané, keď Kavka z priameho kopu namieril ponad múr k ľavej žrdi. „Za snahu sme si zaslúžili vyrovnanie,“ pokračoval útly rodák z Krasnodaru, ktorý pôsobil v akadémii Dinama Moskva a v Michalovciach pôsobí druhý rok. „Máme za sebou náročný duel. Prvý polčas bol katastrofálny, laxnosťou sme ViOn postavili na nohy. Po zmene strán sme sa správne nadýchli. Pôsobili sme oveľa kompaktnejšie a údernejšie. Každý z nás cítil, že môžeme vydolovať aspoň bod a natiahnuť priaznivú sériu.“

Zemplín v nadstavbe už vo štvrtom zápase za sebou neprehral a do jej záveru sa pokúsi v tabuľke preskočiť Nitru. Prvý raz od postupu do najvyššej súťaže v lete 2015 sa mužstvu stalo, že zrovnalo dvojgólové manko. „Stálo to veľa síl. Aj v tom je futbal pekný, že sme dokázali zachrániť na prvý pohľad stratený duel. Už v najbližšom zápase chceme doma zabrať naplno a pokúsime sa preskočiť v tabuľke nováčika súťaže,“ pousmial sa. „V Michalovciach som spokojný a verím, že sa časom posuniem ďalej. Slovenské „devočky“ sú na zjedenie, s príchodom krajšieho počasia je radosť sa na ne pozerať. Neriešim to však, koncentrujem sa na hráčsku kariéru. Poviem to vtipne, lýtka sa mi viac zapaľujú pre futbal,“ zakončil debatu ruský legionár. Oči mu už „utekali“ k autu, ktoré pristavilo vedľa autobusu Michaloviec a na cestu domov doviezlo pizzu pre členov výpravy.

Zdroj: denník Šport