Prekvapujúca domáca porážka

2018-04-30 07:41:41

Po vyše pol roku zostali michalovskí futbalisti na svojom trávniku bez bodu. Štadión pri Laborci v sobotu prekvapujúco dobylo mužstvo, ktoré uzatváralo prvoligový pelotón. Seničania triumfovali na Zemplíne tesne 2:1, čím odsunuli na poslednú priečku prešovský Tatran. Všetky tri góly videli diváci už do prestávky.

Neboli vo svojej koži

V druhom zápase po sebe Michalovčania zbabrali úvodnú polovicu stretnutia. Seničania im po dvoch zaváhaniach v strede defenzívy strelili dva góly a znovu sa začala stíhacia jazda. Tentoraz však nebola až taká úspešná, gól Sadama Sulleya na body nestačil. „Opäť sme začali hrať až v druhom dejstve hry, a to je už neskoro. Prvý polčas sme prespali, chýbali nám pohyb a agresivita, neboli sme vo svojej koži. Po ľahkej štandardke sme súperovi umožnili dostať sa do vedenia, krátko na to pridal aj druhý gól. Keď sa nám ešte do prestávky podarilo znížiť a myslel som si, že sa nadýchneme. Na viac sme sa však nezmohli. Z prehry sme sklamaní, zápas sme nezvládli. Musíme si ho rozobrať, hlavne prvý polčas. Neviem, prečo sme znovu prvý polčas hrali tak slabo. Sme zachránení, nie je na nás vyvíjaný žiadny tlak. Neviem, kde je problém, asi v hlavách hráčov,“ skúmal príčiny slabého výkonu v prvej 45-minútovke tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Črevné problémy hráčov

Po prestávke zmenili Zemplínčania rozostavenie a začali hrať na troch stopérov. Súpera zatlačili na jeho polovicu, vo všetkých smeroch pridali, ale Záhoráci si vedenie postrážili. „V druhom polčase sa už chlapci upokojili. Bolo to už v poriadku, aj keď sme sa nedostávali do čistých šancí, lebo situácie sme riešili zložito. Chýbalo mi tam viac centrov zo strán aj kvalita v útočnej zóne. Chlapci sa opäť presvedčili, že futbal je o pohybe a agresivite, čo u nás v prvom dejstve absentovalo.“ Pred duelom urobili Šoltisovi vrásky na čele črevné problémy viacerých hráčov, predovšetkým z defenzívy. „Kvôli tomu nám zo zostavy vypadli Šimčák, Kavka aj Šosták. Nishi nastúpil so sebazaprením. Museli sme improvizovať, boli to pre nás citeľné straty. Aj to sa podpísalo pod náš výkon v prvom polčase,“ uviedol Šoltis. A aby toho nebolo málo, v záverečnej desaťminútovke hrali domáci len o desiatich, lebo sa im zranil Regáli. Keďže už mali vyčerpané všetky striedania, nového muža do hry už poslať nemohli...

Zdroj: denník Korzár