V budúcnosti sa chce stať jednotkou Michaloviec

2015-09-16 12:00:00

Gólman Patrik Macej, ktorý je na hosťovaní v košickej Lokomotíve, vychytal na novom pôsobisku prvé víťazstvo aj čisté konto.

Po príchode skúseného Mariána Kelemena sa prvoligový MFK Zemplín Michalovce mohol hrdiť až trojicou kvalitných gólmanov. Doposiaľ bol jednotkou "žlto-modrých" stále iba dvadsaťročný Matúš Kira, ktorému kryl chrbát jeho rovesník Patrik Macej. Práve posledný menovaný nateraz klub opustil a zamieril na polročné hosťovanie do druholigovej Lokomotívy Košice.

Prvý zápas za Loky odchytal Macej v druhom kole proti Zvolenu. Doma vtedy zverenci trénera Sokoliho prehrali 1:3. V utorok sa už ale český gólman spolu so svojimi spoluhráčmi mohli radovať zo zisku troch bodov, keď v náročnom stretnutí zdolali dobre hrajúci Poprad 2:0. Strelecky sa presadili Korijkov a Labun. Klubový web fclokomotiva.sk vyspovedal Patrika Maceja.

Debut za Lokomotívu Košice ste absolvovali už v druhom kole proti Zvolenu. V utorok proti Popradu ste stáli v bránke opäť. Ako chutilo prvé víťazstvo s novým tímom?

"Áno, vtedy ešte išlo o striedavý štart, teraz som už ale plnohodnotným hráčom Lokomotívy. Kluby sa dohodli na polročnom hosťovaní. Tentoraz mi zápas chutil omnoho sladšie, veď so Zvolenom sme prehrali 1:3."

Čo rozhodlo o triumfe nad Popradom, ktorý sa v úvode sezóny pohybuje na vrchných priečkach tabuľky?

"Proti Popradu sme ukázali našu kvalitu. Napriek tomu, že v tabuľke sme na spodných priečkach, vidieť, že vieme hrať futbal. Len sme potrebovali čas. Od začiatku bolo vidieť, že náš tím túži po víťazstve. Už nám doslova horelo pod zadkami. Na ihrisku sme nechali sto percent. Verím, že sa odrazíme k lepším výsledkom."

Kedy ste sa dozvedeli, že proti Popradu nastúpite v základnej zostave a dostanete prednosť pred tradičnou jednotkou Jakubom Giertlom?

"Tréner mi to oznámil deň pred zápasom. Povedal mi, aby som sa dobre pripravil, nech som v pohode."

V bránke ste pôsobili istým dojmom, neraz ste mužstvo podržali, fungovala aj vaša súhra s defenzívou. Spokojnosť?

"Som rád za čisté konto, takže maximálna spokojnosť. Zákroky som si nerátal, no na to som tam, aby som tímu pomohol. Chlapci zasa pomohli mne, strelili dva góly. Futbal je kolektívna hra, spolu sme to zvládli."

V Michalovciach sa vytvorila na brankárskom poste nevídaná konkurencia. Veríte, že po dobrej jesennej časti v Lokomotíve Košice sa môžete vrátiť do MFK Zemplín a vybojovať si post jednotky?

"V prvom rade musím za Loky chytať čo najčastejšie. Jakub Giertl je veľmi kvalitný gólman, no verím, že budem pravidelne nastupovať. V Michalovciach je tá konkurencia ešte väčšia. Teraz tam sú Kelemen a Kira. Nechcem vyznieť nijako namyslene, no verím si. Ak budem na sebe neustále pracovať, určite sa to raz prejaví a časom dostanem šancu aj v Michalovciach."

Zdroj: profutbal.sk, fclokomotiva.sk