Napokon platil aj za druhý ligový gól

2018-05-03 16:45:20

Pred stretnutím Michalovce - Senica (1:2) si domáci futbalista Peter Kolesár prevzal ocenenie za najkrajší gól mesiaca marec (zaratávali sa i dve úvodné februárové kolá). Strelil ho v posledný marcový deň do siete Nitry (4:0). Zhodou okolností to bol aj najvydarenejší zápas iba 19-ročného stredopoliara.

"Priznám sa, že som túto súťaž poriadne nesledoval. Myslel som si totiž, že gól, ktorý strelil Trnavčan Reagy Ofosu Senici (1:0), bol krajší. Navyše bol víťazný a padol v 90. minúte. Až keď mi kamaráti povedali, že hlasovali za môj gól, začal som si všímať anketu viac. Keď som sa dozvedel, že som vyhral, bol som veľmi šťastný," tešil sa Peter Kolesár.

V 10. minúte duelu s Nitrou otvoril skóre a v 55. minúte upravil na 2:0. Boli to jeho prvé dva góly v najvyššej súťaži. Ocenenie od prezidenta Únie ligových klubov (ÚLK) Ivana Kozáka a trénera Antona Šoltisa dostal práve za ten druhý. Po prihrávke od Igora Žofčáka sa zasekávačkou šikovne zbavil obrancu Kuníka a popri vybiehajúcom Hroššovi presne zakončil. "Nepozerám si ho každý deň, ale často si naň v dobrom spomeniem," usmial sa Peter Kolesár.

Michalovský mladík pri góle prejavil dostatok drzosti i technickej zdatnosti. Azda už viac sa táto akcia nedala vyšperkovať. Od spoluhráčov zožal v šatni nielen podpichovačky, ale i slová ocenenia, že akciu zrealizoval naozaj "mazácky".

Prvé dva góly v kariére nezostali bez odozvy. Do klubovej kasy prispel za premiérový ligový gól 30 eurami a Gól mesiaca ho nevyšiel o nič lacnejšie. Hoci to tentoraz bolo v naturáliách. Spoluhráči absolútne nemali pochopenie, že pripraví pohostenie až po prevzatí ocenenia. Hneď na druhý deň, ako sa objavilo, že Petrov gól získal najviac hlasov, ho začali bombardovať. "Ešte som len prišiel na tréning a už som počúval: Kde sú pizze? Už tu dávno mali byť!"

Peter začal s futbalom v siedmich rokoch v rodnom Trebišove. Ihrisko Slavoja mal prakticky pod oknami, takže bol na ňom dennodenne. Keď mal 15 rokov, sťahoval sa do Michaloviec. MFK Zemplín oňho prejavil záujem a začal tam navštevovať Gymnázium Pavla Horova. Zaujímavé je, že jeho doterajšia kariéra je poprepájaná s Martinom Kolesárom. Taktiež rodákom z Trebišova, ale o pol roka starším. "Sme najlepší kamaráti, ale nie sme v príbuzenskom vzťahu. Už v Trebišove som ho vždy nasledoval, lebo on hral vo svojej kategórii a ja som figuroval stále v o rok staršom výbere. Išiel som za ním do Michaloviec a aj do A-mužstva som nakukol až po ňom," opisuje zaujímavú skutočnosť bývalý slovenský reprezentant do 17, 18 a 19 rokov.

Zdroj: denník Šport