Zabodujú žlto-modrí pri Žitave znovu?

2018-05-05 08:22:03

Futbalisti michalovského MFK Zemplín prišli pred týždňom o štvorzápasovú neporaziteľnosť, a to prekvapujúco v domácom stretnutí proti zachraňujúcej sa Senici, ktorej po zbabranom prvom polčase podľahli 1:2. Dnes si žlto-modrí budú chcieť napraviť chuť v Zlatých Moravciach, kde nastúpia už tretíkrát v tejto sezóne. Ich súperom tam bude Nitra, ktorá kvôli rekonštrukcii svojho stánku našla domovské prostredie práve na štadióne FC ViOn.

Nováčik bez opory

V šlágri „dolnej“ šestky prvej ligy medzi siedmym a ôsmym tímom tabuľky pôjde hosťom o veľa. Ak si chcú ešte udržať nádej na víťazstvo v tejto skupine, musia získať tri body. „Vieme, o čo hráme. Sme nabudení a pripravení pobiť sa o čo najlepší výsledok. S Nitrou odohráme už štvrté stretnutie v aktuálnom ročníku, takže navzájom sa veľmi dobre poznáme. Je to mužstvo s dobrou organizáciou hry a kvalitnou defenzívou. Dnes im bude chýbať opora a líder mužstva Tomáš Kóňa, ktorý stojí kvôli piatim žltým kartám. Uvidíme, či jeho absencia bude našou výhodou alebo nie,“ prezradil tesne pred odchodom na zápas kormidelník východniarov Anton Šoltis. Mužstvo z metropoly Zemplína sa vydalo na západ krajiny už včera po dopoludňajšom tréningu a prenocovalo priamo v Zlatých Moravciach.

Uzdravení hráči

Štadión pri Žitave je pre Michalovčanov mimoriadne prajný, od postupu medzi elitu sa na ňom predstavili už štyrikrát a zakaždým tam zabodovali. Naposledy pred dvoma týždňami, keď s ViOnom remizovali 2:2. „Všetci dúfame, že v tejto bilancii budeme pokračovať. Síce tentoraz nenastúpime proti Zlatým Moravciam, ale trúfame si aj na Nitru. Veď v tejto sezóne sme s ňou tiež zakaždým bodovali a dokonca ani neinkasovali,“ hovoril Šoltis. Dnes nastúpia žlto-modrí v silnejšej zostave ako naposledy, pretože tréneri už budú mať k dispozícii aj viaceré opory. „Pripravení hrať sú už Kavka, Šimčák či Šosták, po zranení ramena je v poriadku aj Koscelník,“ vymenoval navrátilcov lodivod. Z nominácie vypadli chorý Antonov a zranený Regáli, stále mimo hry je aj Martin Kolesár.

Zdroj: denník Korzár