Dvojgólové víťazstvo nad Nitrou!

2018-05-05 18:06:39

Prvoligoví futbalisti Michaloviec odčinili minulotýždňové domáce zaváhanie so Senicou a stratené body si vzali späť na pôde Zlatých Moraviec. Pri Žitave zdolali nováčika z Nitry 3:1, keď museli otáčať nepriaznivé skóre. O ich góly sa postarali Milan Šimčák, Martin Koscelník a Vladislav Bragin. Vďaka tomuto cennému víťazstvu žlto-modrí stále živia nádej na obsadenie siedmej priečky, ktorá bude zaručovať baráž o pohárovú Európu. Náskok Nitry stiahli dve kolá pred koncom už len na tri body.

V súboji prvých dvoch tímov tabuľky o záchranu mali v úvodných minútach navrch nitrianski futbalisti, ktorí boli "doma" v Zlatých Moravciach aktívnejší ako Zemplínčania. Hneď v 4. minúte sa pokúšal do streleckej listiny zapísať Farkaš, avšak jeho pokus z veľkej diaľky mieril mimo Bieszczadovej brány. Aktívna hra priniesla "galádovcom" odmenu v 20. minúte, kedy po parádnej strele spoza pokutového územia napol michalovskú sieť Machovec - 1:0. Nitrania viedli zaslúžene, ale postupne sa začali viac osmeľovať aj východniari. V 35. minúte však mohli druhýkrát inkasovať, keď po peknej individuálnej akcii Vestenický opečiatkoval žrď. O tri minúty na to sa radovali hostia z vyrovnania, po centri Žofčáka na zadnú tyč nabil Kolesár na strelu Šimčákovi a ten bombou prestrelil Hrošša - 1:1. V závere polčasu ešte pohrozil aktívny Vestenický, ale Bieszczada z uhla neprekonal.

Podobne ako v predošlých dvoch dueloch Michalovčania zapli na vyššie obrátky po prestávke a už v 51. minúte naklonil misky váh na ich stranu Koscelník, ktorý po prihrávke Kovaľa a jemnom priťuknutí Bragina prekonal Hrošša - 1:2. Po tomto momente žlto-modrí začali kontrolovať hru a na dlhé minúty nepustili Nitru ani do náznaku šance. Až v 70. minúte pohrozil strieľaný center Kotríka išiel mimo. O päť minút neskôr sklepol Valenta na hranici šestnástky loptu Vestenickému, ktorého volej išiel len do stredu brány, kde bol pripravený Bieszczad. "Šoltisovci" vychádzali z pozornej defenzívy a hrozili aj vpredu. V 84. minúte im vyšla ďalšia akcia, po Koscelníkovom centri Braginova hlavička zapadla presne k pravej žrdi a MFK Zemplín viedol už o dva góly a jeho víťazstvo bolo spečatené...

FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce 1:3 (1:1)

Góly: 20. Machovec - 38. Šimčák, 51. M. Koscelník, 84. Bragin

ŽK: 69. R. Križan, 82. Machovec - 77. Kavka

Rozhodovali: Horváth - Vorel, Jankovič; 324 divákov

FC: Hroššo - Kuník, R. Križan, Niba, P. Farkaš - Šimončič, Machovec – Militosyan (65. Valenta), Charizopulos (52. A. Fábry), Kotrík (78. Ngeyitala Lola) - T. Vestenický

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - I. Žofčák, Kavka, Carrillo, Šimčák - M. Bednár (74. Turík) - M. Koscelník, Nishi, R. Kovaľ, P. Kolesár (88. Jankauskas) - Sulley (46. Bragin)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 12. mája o 17.45 hod.: Michalovce - Podbrezová (9. kolo)

Sobota 19. mája o 17.00 hod.: Prešov - Michalovce (10. kolo, hrá sa v Poprade)