O triumfe nad Podbrezovou rozhodol Nishi

2018-05-12 22:47:52

Rozlúčka s domácim prostredím je trojbodová. Michalovskí futbalisti v poslednom súboji na vlastnom trávniku v aktuálnej prvoligovej sezóne zvíťazili nad Podbrezovou najtesnejším rozdielom 1:0, keď o jediný presný zásah duelu sa postaral v závere prvého polčasu japonský stredopoliar Tsubasa Nishi. Žlto-modrí tak naďalej živia nádej na baráž o pohárovú Európu, kolo pred koncom strácajú na siedmu Nitru už len jediný bod.

Úvodný výkop stretnutia tabuľkových súperov zaobstarala čerstvá slovenská Miss Dominika Grecová z Humenného, ktorá je priateľkou michalovského stredopoliara Martina Koscelníka. V slnečnom počasí sa hral solídny zápas, v ktorom mali mierne navrch domáci. Prvý strelecký pokus však patril hosťom, v 9. minúte však pálil Lepieš z otočky vedľa brány. O minútu na to už presnejšie mieril Breznaník, ale Bieszczad bol pozorný. Michalovčania sa o slovo prihlásili v 16. minúte, kedy strieľal Turík a Drobnjak musel loptu vyrážať. Vzápätí domáci zahrávali tri rohy za sebou, pred bránou "železiarov" bolo horúco, ale gól z toho nebol. V 21. minúte sa ocitol vo veľkej šanci Exmichalovčan Tereshchenko, proti ktorému výborne zasiahol Bieszczad. Podbrezovčania sa v 38. minúte aj radovali z gólu, avšak predčasne, lebo Breznaník dorazil Bernadinovu strelu do siete z ofsajdu. O tri minúty neskôr udrelo na opačnej strane, po chybe Breznaníka sa od polovice ihriska rútil sám na brankára Nishi, ktorý svoj nájazd elegantným oblúčikom aj premenil - 1:0.

Po zmene strán Zemplínčania kontrolovali priebeh stretnutia, hostia sa však nevzdávali a viac sa tlačili do ofenzívy s úmyslom zmazať jednogólové manko. V 56. minúte však mohli druhýkrát inkasovať, Kolesárovu strelu k vzdialenejšej žrdi však vytlačil Drobnjak. Stredoslováci držali viac loptu na svojich kopačkách, ale cez pozornú defenzívu domácich sa presadzovali len veľmi ťažko. V 71. minúte sa pokúšal zapísať do streleckej listiny striedajúci Wiezik, avšak jeho nebezpečný pokus skončil mimo pravej žrde jeho krajana Bieszczada. Na opačnej strane mohol pridať druhý michalovský gól ďalší striedajúci hráč Sulley, keď ho pekne vysunul Kolesár, no proti Ghančanovi výborne zasiahol brankár Drobnjak. V záverečných minútach ešte vystrašil všetkých domácich priaznivcov nebezpečný Kavkov teč po strele Wiezika, ale nebezpečenstvo uhasil pohotový Bieszczad, ktorý loptu na dvakrát skrotil. V trojminútovom nadstavenom čase si už mužstvo od Laborca vedenie pohodlne postrážilo, a tak aj druhýkrát v sezóne zdolalo doma Podbrezovú najtesnejším rozdielom.

MFK Zemplín Michalovce - FK Železiarne Podbrezová 1:0 (1:0)

Gól: 41. Nishi

ŽK: 50. Lepieš, 57. Tereshchenko, 78. M. Viazanko, 90+. Sedláček (všetci Podbrezová)

Rozhodovali: Dohál - Kováč, Perát; 824 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - I. Žofčák, Kavka, Carrillo, Šimčák - M. Bednár - M. Koscelník, Nishi (89. Harutyunyan), Turík, P. Kolesár (87. Antonov) - Bragin (68. Sulley)

FK ŽELEZIARNE: Drobnjak – M. Viazanko, Krivák, Djordjevič, M. Turňa – Tereshchenko (67. V. Mojžiš), Sedláček – Bernadina, Jedinák, Breznaník (86. Mejri) – Lepieš (67. Więzik)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Súper bol dobre organizovaný po celý zápas, my sme mali problém ich ďotvoriťď. Keď sme sa už aj dostali za ich stredovú formáciu, tak sme to v ofenzíve riešili zle. Pri našom góle sme využili chybu súpera, Nishi dal pekný gól. Chceli sme vyhrať posledný domáci zápas, to sa nám podarilo. Gratulujem našim chlapcom, z víťazstva máme radosť."

Marek Fabuľa, tréner FK Železiarne Podbrezová: "Je pre nás škoda, že o zápase rozhodla taká situácia. Podali sme zodpovedný výkon, ktorý bol po taktickej stránke na vysokej úrovni. Chlapci plnili veci, na ktorých sme sa dohodli. Nastúpili sme s viacerými mladými hráčmi, pre ktorých bol tento zápas veľkým testom v náročnom michalovskom prostredí. Boli sme zvedaví ako to zvládnu a na moju radosť bol ich výkon veľmi dobrý. Škoda, že viaceré akcie neboli dotiahnuté do konca. Pre futbal v Podbrezovej je táto mladá generácia veľký prísľub a takéto zápasy mladých hráčov posúvajú ďalej."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 19. mája o 17.00 hod.: Prešov - Michalovce (10. kolo, hrá sa v Prešove)