Vydarená rozlúčka s fanúšikmi

2018-05-14 11:39:05

Do posledného stretnutia na vlastnom štadióne v tejto prvoligovej sezóne vstupovali michalovskí futbalisti s cieľom rozlúčiť sa so svojimi priaznivcami víťazne a zabojovať o siedmu priečku zaručujúcu baráž o pohárovú Európu. Vďaka najtesnejšiemu triumfu 1:0 sa to Zemplínčanom aj podarilo, ale Podbrezová ich poriadne potrápila.

Potešili aj Missku

Slávnostný výkop duelu zaobstarala Dominika Grecová z Humenného, aktuálna Miss Slovensko, ktorá je priateľka michalovského stredopoliara Martina Koscelníka. „Aj kvôli Dominike sme chceli vyhrať, keď už jej patril úvodný výkop. Stále chodí na naše domáce zápasy a fandí nám, preto som šťastný, že sme ju potešili troma bodmi. Bol to bojovný zápas, v ktorom sa nám podarilo využiť jednu zo šancí. Nitra zaváhala v Zlatých Moravciach, čo nám zahralo do karát. Stiahli sme manko na jeden bod, takže stále žijeme,“ skonštatoval Koscelník. Mužom zápasu sa stal japonský legionár Tsubasa Nishi, ktorý elegantným spôsobom v 41. minúte zaznamenal jediný gól. „Vystihol som Breznaníkovu prihrávku, a keďže som videl voľný priestor predo mnou, rozbehol som sa na bránu. Všimol som si, že brankár vybehol, tak som ho skúsil prelobovať, čo sa mi aj podarilo. Som rád za môj prvý gól za Michalovce, ale hlavné je, že sme vyhrali a stále živíme nádej na baráž o Európu,“ tešil sa rodák z Kumamota.

Agresívny súper

Súboje so „železiarmi“ vždy priniesli vyrovnaný futbal a inak tomu nebolo ani tentoraz. Hostia nielenže dobre bránili, ale rožky vystrkovali aj v ofenzíve, kde si vypracovali niekoľko sľubných príležitostí. „Súper bol dobre organizovaný počas celého zápasu. Mali sme problém ho otvoriť a presadiť sa v ofenzíve. Napriek tomu sme si vypracovali zopár šancí na skórovanie. Využili sme ich chybičku, Nishi dal pekný gól. Cez polčas sme si povedali, že musíme ešte viac behať, aby nás súper nemohol zatvárať, čo sa nám však nie veľmi darilo. Podbrezová hrala dobre v defenzíve, navyše bola agresívna, niektoré zákroky jej hráčov boli za hranicou únosnosti. Ale taký je futbal. Sme radi, že sa nám podarilo rozlúčiť s divákmi víťazstvom, to bol náš cieľ,“ spokojne uviedol kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis.

Zdroj: denník Korzár