Keď skóroval, Michalovce neprehrali

2018-06-05 09:18:49

V nedávno skončenej prvoligovej sezóne si honor najlepšieho strelca tímu MFK Zemplín Michalovce vybojoval Martin Koscelník. Rodák z Vranova nad Topľou sa do streleckej listiny zapísal v siedmich zápasoch, v ktorých zaznamenal osem presných zásahov. Pre krajného stredopoliara to bol gólovo najplodnejší ročník v kariére a aj vďaka nemu žlto-modrí získali doteraz najvyšší počet bodov medzi slovenskou elitou. Zaujímavé je, že keď Koscelník rozvlnil súperovu sieť, michalovskí futbalisti ani raz neprehrali a získali až 19 bodov!

Dôrazný zakončovateľ

Keď sme si jeho gólový účet v uplynulej sezóne rozmenili na drobné, zistili sme, že sa presadil troma časťami tela – štyrikrát hlavou, trikrát pravou nohou a raz hruďou. Najčastejšie mu na góly „nabíjal“ kapitán Igor Žofčák, z ktorého prihrávok profitoval v troch prípadoch. Všetky presné zásahy však mali jedného spoločného menovateľa – každý gól zaznamenal z vnútra pokutového územia, väčšinou po dôraze v súperovom „malom vápne“. „Vôbec som si nepomyslel, že strelím až toľko gólov. Nikdy si dopredu nedávam nejakú métu, stále sa sústredím na najbližší zápas. Veľmi ma však teší, že som sa stal najlepším strelcom mužstva. Som rád, že aj touto cestou som mohol pomôcť kolektívu k dobrým výsledkom. A na margo toho, že všetky góly som dal po dôraze z vnútra šestnástky, tak ja vždy verím, že lopta sa ku mne dostane a ja dám gól. Skrátka, človek musí veriť a ono to príde,“ skonštatoval Martin Koscelník.

Stále je čo zlepšovať

Odchovanec humenského futbalu odohral v základnej časti všetkých 22 stretnutí a ďalších 7 pridal v nadstavbe o udržanie sa. V troch absentoval kvôli zranenému ramenu. Ako sa s odstupom času díva na svoje výkony? „Stále je čo zlepšovať. Hráč nemôže byť so sebou spokojný nikdy, inak prestane napredovať,“ uviedol. Mužstvu sa darilo herne aj výsledkovo a napokon skončilo na ôsmej pozícii, pričom v nadstavbe nazbieralo štvrtý najvyšší počet bodov zo všetkých prvoligistov. „Myslím si, že naše účinkovanie bolo vydarené. Hrali sme pekný futbal, ktorý bavil divákov aj nás. Pred sezónou by sme boli určite radi za toto miesto, ale teraz môžeme smelo skonštatovať, že sme mali aj na viac,“ pokračoval Koscelník, ktorý má na svojom konte odohraných už 87 súbojov v našej najvyššej súťaži. V nich dokopy nastrieľal 15 gólov.

Išla za svojím cieľom

V A-mužstve MFK Zemplín pôsobí už štyri roky a za ten čas sa vyprofiloval na jeho oporu. Netúži ešte po zmene dresu? „Snom každého hráča je sa posúvať ďalej a ja nie som výnimkou. Rád by som urobil ďalší krok vpred, ale kedy to bude, uvidíme,“ hovoril 23-ročný Humenčan, od ktorého sme sa nedozvedeli ani to, či sa po vydarenej sezóne oňho začali zaujímať ďalšie kluby alebo aká je percentuálna šanca, že zmení pôsobisko. „Ja takéto veci neriešim, nechávam to na manažéra a klub.“ Nielen vo futbale, ale aj v súkromnom živote zažíva „Kosťo“ úspešné obdobie. Prednedávnom sa jeho priateľka Dominika Grecová stala víťazkou súťaže Miss Slovensko 2018. „Som veľmi šťastný, že sa jej to podarilo. Išla si za svojim cieľom a vyhrala to. Dokázala všetkým, že na východe máme miss. Nie každý sa môže pochváliť, že má po svojom boku najkrajšiu ženu Slovenska. Aj týmto jej chcem odkázať, že ju veľmi ľúbim,“ zakončil debatu Koscelník, ktorý sa so svojou polovičkou pred pár vrátil z dovolenky v Turecku.

Zdroj: MY Zemplínske noviny