Na Senicu sme nestačili, prehrali sme o dva góly

2015-09-12 12:00:00

Efektívni Záhoráci zo štyroch striel na bránu trikrát skórovali, o všetky góly v zápase sa postarali bývalí michalovskí hráči.

Michalovskí futbalisti aj po ôsmom kole uzatvárajú prvoligový pelotón, pretože na domácej pôde v dôležitom súboji nestačili na Senicu, ktorej pred vyše troma tisíckami divákov podľahli 1:3 (1:2).

Žlto-modrí sa do súpera pustili s vervou, ale z úvodného náporu nevyťažili nič. Najbližšie ku gólu mala najnovšia ofenzívna akvizícia Kerič, ktorý po Turíkovej uličke sklzom zakončil len do brankára Šullu. V 7. minúte sa Seničania prvýkrát dostali k domácej bráne a hneď bol z toho gól. Po akcii dvoch Exmichalovčanov Dolného s Hromadom lovil Kelemen prvý raz loptu zo siete, keď prvý menovaný odcentroval z ľavej strany a druhý zblízka skóroval - 0:1. Zemplínčania pokračovali v útočnej aktivite a v 20. minúte sa dočkali vyrovnania, keď Turíkov priamy kop hlavou usmernil do vlastnej siete Hromada. O osem minút nato si navrátilec Kelemen poradil s nebezpečným trestným kopom Čuntu, ale krátko už bol na lobovanú strelu Hromadu prikrátky a hostia opäť viedli - 1:2. Necelých desať minút pred odchodom do kabín mohol streliť druhý domáci gól Hamuľak, avšak špicom zakončil veľmi nepresne.


Michalovský tréner Šturma urobil cez prestávku dve zmeny v zostave, na ihrisko poslal Kuncu so Šimčákom, ale ani tí zvrat do zápasu nepriniesli. Aj keď mali hráči MFK Zemplín územnú prevahu, ich útočná snaha sa zväčša končila už pred pokutovým územím Senice. Krátko po hodine hry ale bol blízko k vyrovnaniu Regáli, ktorého tvrdú strelu vyrazil gólman Šulla. V 66. minúte chyboval pri rozohrávke domáci stopér Podhorin, lopty sa zmocnil Kalabiška, ktorý poslal do šance Dolného a ďalší bývalý hráč Michaloviec zoči-voči Kelemenovi nezaváhal - 1:3. Domáca hra bola kŕčovitá, hostia ich už v záverečnej dvadsaťminútovke nepustili do žiadnej vyloženej šance. Naopak, prikrášliť ich víťazstvo mohol Kalabiška, ale toho zblízka vychytal Kelemen. V 84. minúte prenikol po ľavej strane Regáli, jeho spätná prihrávka sa aj s pomocou jedného z obrancov hostí dostala až k striedajúcemu Dankovi, ktorý spoza šestnástky z prvej vypálil nepresne.


MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 1:3 (1:2)

Góly: 20. vlastný Hromada - 7. a 30. Hromada, 65. J. Dolný

ŽK: 82. Morlacchi - 25. Hušek, 76. Hromada, 88. Kosorin

Rozhodoval: Valášek - 3 055 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Podhorin, Morlacchi, Barroso (46. Šimčák) - Grič (74. S. Danko) - M. Koscelník, Turík, M. Regáli - Kerič - M. Hamuľak (46. D. Kunca)

FK: Šulla - Vengřinek, P. Pavlík, R. Pillár, Čunta - Hušek - S. Mráz (57. Klec), Hromada (89. Ventúra), T. Komara, J. Dolný (73. Kosorin) - Kalabiška

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 19. septembra o 18.20 hod.: Trnava - Michalovce (9. kolo)

Streda 23. septembra o 20.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (10. kolo)

Nedeľa 27. septembra o 14.00 hod.: Žilina - Michalovce (11. kolo)