V úvodnom zápase najtesnejšia prehra

2018-06-16 16:11:34

Prvoligoví michalovskí futbalisti odohrali v sobotu predpoludním prvý zápas počas tejto letnej prípravy. Prvá herná previerka im nevyšla, keď na trávniku druholigového Trebišova prehrali po góle zo záverečných minút tesne 0:1.

Zemplínske derby sa nieslo v réžii favorizovaných hostí, ktorí mali územnú prevahu a domácich len sporadicky púšťali za svoju polovicu ihriska. Už v 4. minúte po akcii novej posily Rotu zblokovala defenzíva Slavoja strelu Danka z výhodnej pozície. Domáci pohrozili po dvadsiatich minútach hry, ale Pavol Šuľák v tutovke preloboval Kirovu svätyňu. Potom na druhej strane nepresne strieľali spoza šestnástky Žofčák a Turík, tesne pred prestávkou neuspel vo svojej druhej veľkej šanci Danko, keď ho výborne vychytal Erik Kolbas.

Po zmene strán MFK Zemplín prestriedal a jeho výkon už nebol taký dominantný ako v úvodnom dejstve. V 62. minúte nebol ani do tretice dopriaty gól Dankovi, keď z priameho kopu len tesne minul domácu svätyňu. O desať minút neskôr sa do veľkej príležitosti dostal trebišovský Da Silva Junior, proti ktorému famózne zasiahol Kira. Na opačnej strane v 77. minúte spálil ešte väčšiu tutovku striedajúci Bellás, ktorý nechal vyniknúť Giertla. A tak prvoligistu stihol trest, kanonier Novák len po troch minútach pobytu na trávniku pohotovo z 30 metrov krásne preloboval Kiru a strelil jediný gól zápasu.

Slavoj Trebišov - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 80. J. Novák

SLAVOJ: E. Kolbas (46. J. Giertl) - Bardecky (46. Kražel), Pet. Šuľák, Starosta, E. Lukáč - Ruskovský (46. J. Kolbas), Ostapenko, Gibilov, F. Vojtek (60. Cili) - Helovani (46. Da Silva Junior), Pav. Šuľák (76. J. Novák)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - D. Špak, Kavka (46. Vojtovič), Šosták - R. Begala (46. J. Vajs) - Carrasco, S. Danko, Turík, Rota - I. Žofčák (46. P. Kolesár) - Kurminowski (46. Bellás)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú žlto-modrí v stredu 20. júna o 16. hodine na domácom ihrisku proti druholigovému Liptovskému Mikulášu. Súboj by sa mal odohrať na hlavnom štadióne, druhou alternatívou je ihrisko v Močaranoch.

  Foto: Róbert Andrejov