Komu pomôžu výrazné zmeny?

2015-09-12 12:00:00

Dnes večer pri Laborci odohrajú Michalovčania so Senicou prvý vzájomný zápas v novodobej histórii.

Duel tímov z dvoch koncov republiky, no zároveň aj súboj dvoch celkov, ktoré majú najhoršiu ofenzívu v súťaži. Michalovčania strelili sedem gólov, Seničania ešte o gól menej. Domáci majú navyše najhoršiu defenzívu. Šestnásť gólov v siedmich stretnutiach dáva priemer vyše dvoch gólov na zápas, a to je veru dosť. Nečudo, že v Michalovciach počas prestávky nezaháľali a mladý kolektív dopĺňali predovšetkým skúsenými hráčmi. Na východe pribudli do kádra zatiaľ tri posily - 35-ročný brankár Marián Kelemen, 24-ročný španielsky obranca Eric Barroso Sánchez a 29-ročný chorvátsky útočník Andrej Kerič. Príchod zraneného 29-ročného gruzínskeho reprezentačného stopéra Akaki Chubutiu sa zatiaľ odkladá. Pritom práve stopérsky post bol najhorúcejší na vystuženie. "Nevadí. Už sme našli riešenie," podotkol tréner MFK Zemplín František Šturma. V posledných dvoch stretnutiach v Ružomberku (2:2) a v pohárovom v Tepličke, kde MFK Zemplín vyhral 2:0, nastúpil na tomto poste Španiel Vernon De Marco Morlacchi. Nesmieme zabudnúť, že Šturma už môže rátať s ďalšou trojicou hráčov, ktorá doteraz laborovala so zranením - Tomáš Sedlák, Antonio Garcia Montero a predovšetkým ďalší Španiel q tvorca hry v uplynulej úspešnej sezóne Samuel Garcia Bayón. Sila michalovského tímu teda výrazne stúpla.

Kým u Zemplínčanov nastali výrazné zmeny v kádri, u Záhorákov zasa v realizačnom tíme. V klube skončil 37-ročný tréner Eduard Pagáč, ktorého vystriedal o šesť rokov mladší Juraj Sabol. Pohyb nastal aj v kádri. Do Žiliny odišiel Filip Hlohovský, odkiaľ prišiel Michal Klec. Z Ostravy pribudol obranca Tomáš Vengřinek.

MOTÍV ZÁPASU

Je na oboch stranách. V domácom drese sa budú chcieť ukázať nové posily, hostia zase pred novým trénerom. Na domácej strane však bude o motiváciu navyše. Senica je na 8. mieste, o štyri priečky vyššie ako posledné Michalovce, no Zemplínčania veľmi túžia preskočiť svojho súpera. To sa im podarí iba v prípade víťazstva.

CHÝBAJÚ

Michalovce: nikto

Senica: nikto