Víťazstvo na pôde košickej Lokomotívy

2018-07-14 17:16:11

V predposlednom prípravnom stretnutí pred novým súťažným ročníkom dosiahli michalovskí futbalisti dvojgólové víťazstvo. V sobotu krátko popoludní zdolali v Družstevnej pri Hornáde domáci celok FC Lokomotíva Košice, ktorý hráva druhú najvyššiu súťaž, bez väčších problémov 3:1, keď už krátko po zmene strán viedli rozdielom triedy.

MFK Zemplín, v zostave ktorého sa prvýkrát objavili aj dve nové tváre - ukrajinský stopér Danylo Beskorovayny a skúsený Blažej Vaščák, síce rýchlo prišiel po nešetrnom Hovančíkovom zákroku o Danka, ale už v 18. minúte sa ujal vedenia zásluhou Bednára, ktorý najvyššie vyskočil na roh Žofčáka a hlavou otvoril skóre - 0:1. Domáci neskôr pohrozili Karašom, ktorý trafil žrď. Prvoligista v závere polčasu zvýšil svoj náskok, keď sa hlavou presadil Peter Kolesár - 0:2. Žlto-modrí udreli aj hneď po zmene strán, po krásnej kombinačnej akcii zblízka prekonal Kolbasa Sulley, ktorý zužitkoval Turíkovu prihrávku - 0:3. V ďalšom priebehu hry "šoltisovci" kontrolovali priebeh zápasu, ďalšie sľubné šance na skórovanie nevyužili Bednár či Turík. Až v závere duelu domáci zvýšili úsilie a odmenou im bol čestný úspech z kopačky Karaša, ktorý krásne trafil z priameho kopu - 1:3.

Tréner Anton Šoltis: "Odohrali sme kvalitný zápas. Vyskúšali sme si dva herné modely - v prvom polčase sme chceli hrať aktívne s vysokým pressingom, čo sa nám aj darilo. Škoda nevyužitých ďalších sľubných šancí. V druhom polčase sme zvolili skôr vyčkávaciu taktiku a aj to splnilo účel. Až na záverečnú desaťminútovku, kedy sa súper dostal do niekoľkých zakončení, sme kontrolovali priebehu duelu. Čo sme si v kabíne povedali, to chlapci aj splnili."

FC Lokomotíva Košice - MFK Zemplín Michalovce 1:3 (0:2)

Góly: 89. Karaš - 18. M. Bednár, 41. P. Kolesár, 49. Sulley

FC LOKOMOTÍVA: Fabini (46. E. Kolbas) - Mik. Tóth (60. A. Kuľha), Hovančík, F. Pavúk, Kolek (54. Hirjak) - Harvila - P. Zajac (76. Jano), Karaš, Grohoľ, Gáll - J. Novotný (46. Shady)

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Rota, Kavka, Beskorovayny, I. Žofčák - S. Danko (13. P. Kolesár), M. Bednár (76. R. Begala), Turík - B. Vaščák (76. M. Kolesár), Sulley (62. Kurminowski), Harutyunyan

Najbližšie stretnutie absolvujú Michalovčania v utorok 17. júla o 17. hodine proti West Hamu United (kategória U23). Súboj sa odohrá v Košiciach na štadióne v Čermeli.

  Foto: Róbert Andrejov