MFK Zemplín Michalovce predstavil svoje posily

2015-09-10 12:00:00

Vedenie fortunaligového klubu MFK Zemplín Michalovce využilo reprezentačnú prestávku na doplnenie kádra a na východ Slovenska pribudli štyria noví hráči.

Futbalisti nováčika najvyššej slovenskej súťaže MFK Zemplín Michalovce figurujú po 7. kole na poslednom 12. mieste so ziskom štyroch bodov (bilancia: 1 - 1 - 5, skóre 7:16). Súčasné nelichotivé postavenie si "žlto-modrí" chcú zlepšiť, pričiniť o to by sa mali nové štyri akvizície do mužstva: skúsený 35-ročný brankár Marián Kelemen, ďalej 24-ročný španielsky obranca Eric Barroso Sánchez, 29-ročný gruzínsky stopér Akaki Chubutia a 29-ročný chorvátsky útočník Andrej Kerič.

"Potrebovali sme vystužiť naše mladé mužstvo skúsenejšími hráčmi. Za celý realizačný tím som rád, že sa vedeniu klubu podarilo priviesť do Michaloviec týchto futbalistov. Dúfam, že pomôžu nielen výkonmi na ihrisku, ale aj v kabíne. Práve na týchto postoch sme mali trochu problémy. Verím, že príchod spomenutého kvarteta hráčov mužstvo zocelí a k dobrej hre, ktorú sme sa snažili predvádzať, prídu aj výsledky," vyjadril sa na štvrtkovej popoludňajšej tlačovej konferencii český tréner MFK Zemplín František Šturma a pokračoval: "Všetci štyria novici sú tu do konca kalendárneho roka. Iba gruzínsky reprezentant Chubutia z nich zatiaľ nemá podpísanú zmluvu. V prípade Akakiho záleží na tom, ako bude vyzerať jeho zdravotný stav. Momentálne absolvuje lekárske vyšetrenia u špecialistu v Poľsku. Keď bude fit a kvalitne si zatrénuje, zaradíme ho do zostavy. To je štvrtá posila, po ktorej sme túžili. V najbližších dňoch asi s Chubutiom nemôžem rátať, asi až v najbližších týždňoch. Verím, že v sobotňajšom domácom ligovom dueli v rámci 8. kola Fortuna ligy proti Senici (výkop je o 19.00 h, pozn.) to nebude mať žiadny vplyv na výkon tímu." 

Štyridsaťtriročný rodák z Nymburku ešte nevie, či trojicu nových hráčov postaví do základnej zostavy už proti Senici. "Angažovali sme ich ako posily. O tom, či nastúpia hneď od začiatku, si nechám pre seba. Všetko bude známe až tesne pred sobotňajším stretnutím. S Kelemenom však rátam ako s našou brankárkou jednotkou. A či mu zverím kapitánsku pásku? Je to na dohode medzi mnou a Mariánom. Najskôr sa porozprávame my dvaja a až potom budeme informovať futbalovú verejnosť," doplnil tréner F. Šturma.  

Michalovský rodák Kelemen (nar. 7. decembra 1979) má za sebou pôsobenie v cudzine, hral v Česku, Grécku, Poľsku, Španielsku, Turecku či Lotyšsku. "Pocity sú zmiešané, po dlhých rokoch som doma. Väčšinu mojej futbalovej kariéry som strávil v zahraničí. Moje očakávania sú veľké, určite aj zo strany vedenia michalovského klubu. Dúfam, že vydám zo seba maximum, mužstvu pomôžem, ako sa len dá a tímu sa bude dariť lepšie ako doteraz," skonštatoval na štvrtkovej tlačovej konferencii ostrieľaný gólman a doplnil: "Čo bude po jeseni a ďalej, neviem. Nič nevylučujem, ani návrat do zahraničia."

Ofenzíve Zemplínčanov by mal pomôcť Chorvát Andrej Kerič (nar. 11. februára 1986), ktorý sa stal s 15 gólmi v drese českého Slovana Liberec v sezóne 2008/2009 najlepším strelcom najvyššej českej súťaže. "Nemám už 23 rokov ako vtedy, ale o šesť viac. Samozrejme, že by som nenamietal, keby sa mi strelecky darilo a skóroval by som v každom stretnutí. Dôležitejšie ako osobné štatistiky sú výsledky mužstva," vyjadril sa rodák z Vinkovci. Bývalý hráč Sparty Praha, FK Teplice a luxemburského F91 Dudelange, kde v uplynulej sezóne strelil osem gólov, ešte poznamenal: "Nepáči sa mi, že sme poslední v lige. Budeme sa snažiť čo najrýchlejšie odlepiť z dna tabuľky a pomôcť mužstvu posunúť sa z nej vyššie. Som zatiaľ dohodnutý na pôsobení do konca tohto kalendárneho roka, potom si spolu s vedením MFK sadneme a povieme si čo ďalej."

Barroso pôsobil v sezóne 2013/2014 v Nitre, takže s účinkovaním na Slovensku už má nejaké skúsenosti. "Vtedy to bola komplikovaná situácia, pretože nitriansky klub mal finačné problémy. Inak tam bolo dobré mužstvo a pre mňa zaujímavá skúsenosť," referoval španielsky zadák (nar. 4. októbra 1990) a dodal: "O Michalovciach som predtým až tak veľa nevedel, len to, že pôsobia v druhej lige. Cez internet som sa však dočítal, že v tíme pôsobí viacero hráčov zo Španielska. Telefonoval som s nimi a som tu, nebol to však hlavný dôvod môjho príchodu do MFK. V rozhodovaní pozerám vždy sám na seba."