Do kádra pribudol Američan Iloski

2018-07-31 15:02:45

Tesne po štarte novej sezóny získal prvoligový MFK Zemplín Michalovce šiestu letnú posilu. Káder žlto-modrých vystužil v týchto dňoch americký stredopoliar Brian Iloski, ktorý naposledy obliekal dres poľského šampióna Legie Varšava.

"Prichádza k nám na ročné hosťovanie. Sme radi, že sme ho získali do svojich služieb, lebo je to šikovný krídelník. Navyše je to ľavák a tých máme v našom mužstve nedostatok. Veríme, že sa mu u nás bude dariť a pomôže nám k naplneniu vytýčených cieľov," povedal na margo príchodu ofenzívneho hráča Štefan Laurinčík, predseda predstavenstva MFK Zemplín.

Celým menom Brian Michael Iloski (výška 170 cm, váha 68 kg) sa narodil 4. septembra 1995 v americkom meste Escondido v štáte Kalifornia. Vyrastal v akadémii Los Angeles Galaxy, odkiaľ v roku 2013 odišiel do UCLA Bruins. V tomto tíme pobudol štyri a pol roka s výnimkou krátkeho pôsobenia v San Diegu Zest FC. Bývalého mládežníckeho reprezentanta USA si neskôr vyhliadol popredný poľský klub Legia Varšava, s ktorým začiatkom tohto roka podpísal dvojročný kontrakt. Do tréningového procesu Zemplínčanov sa zapojil v utorok.

Iloski je šiestou letnou posilou v košiari trénera Antona Šoltisa. Pred ním prišli do mužstva postupne Llazaros Rota, Danylo Beskorovayny, Blažej Vaščák, Cheick Alan Diarra a Jakub Grič. Na hosťovaní z Legie Varšava je v michalovskom tíme aktuálne aj ghanský útočník Sadam Sulley.

Foto: Scott Chandler