Gólovo sa chce presadiť aj proti belasým

2018-08-04 18:34:51

Futbaloví fanúšikovia na východe sa konečne dočkajú ďalšieho prvoligového stretnutia. Po necelých troch mesiacoch sa na svojom trávniku prestavia hráči michalovského MFK Zemplín, keď doma vyzvú najslávnejší slovenský klub ŠK Slovan Bratislava.

Aktuálny líder fortunaligového pelotónu pri Laborci nastúpi zajtra o 19. hodine, pre Zemplínčanov to bude premiérové vystúpenie na vlastnom štadióne v tejto sezóne, preto sa očakáva slušná divácka návšteva. Veď Slovan stále bol a bude veľkým lákadlom.

Verí, že uspejú

Štart do štvrtého ročníka medzi elitou zverencom kormidelníka Antona Šoltisa nevyšiel, keď v Dunajskej Strede pred týždňom v nedeľu prehral 1:4. Michalovčania však nehrali až tak zle, ako napovedá výsledok a zajtra urobia všetko pre to, aby túto prehru odčinili.

„Verím tomu, že sa nám podarí doma uspieť, hoci proti nám bude stáť veľmi dobrý súper. Avšak hráme na vlastnom štadióne pred svojimi fanúšikmi, takže podľa mňa máme šancu vyhrať. Sme si vedomí toho, že favorit budú hostia, my však tiež nechceme obísť naprázdno,“ odhodlane začal debatu poľský útočník v službách MFK Zemplín Dawid Kurminowski.

Na margo duelu s belasými ešte poznamenal: „Nebudem prezrádzať našu taktiku, aby som tým nepomohol súperovi, ale určite sa na neho dobre pripravíme. Vieme o tom, že Slovan je silný s loptou, často ju drží na kopačkách a je veľmi nebezpečný smerom dopredu.“

Posnaží sa aj zajtra

Slovanisti mali vo štvrtok pohárové povinnosti, keď v odvetnom súboji 2. predkola Európskej ligy pred zrakmi svojich priaznivcov zdolal maltský Balzan 3:1 a vybojoval si tak postup do 3. predkola, v ktorom sa stretne s Rapidom Viedeň. Kurminowski však tento duel nesledoval, dal prednosť inému.

„Pozeral som odvetu môjho kmeňového klubu Lechu Poznaň proti Šachťoru Soligorsk, ktorá dospela až do predĺženia a po ňom sa tešil z postupu Poznaň,“ usmial sa talentovaný 19-ročný mládežnícky reprezentant Poľska, ktorý novú sezónu odštartoval tak, ako ju aj zakončil – gólovo.

„Som útočník a na ihrisku som na to, aby som dával góly. Teší ma, že som otvoril strelecký účet Michaloviec v novej sezóne, ale mne je úplne jedno, či dám gól v prvom alebo poslednom zápase sezóny. Skrátka, chcem skórovať čo najčastejšie. Urobím všetko pre to, aby som strelil gól aj bratislavskému Slovanu,“ uzavrel Kurminowski.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov