Kontaktný gól prišiel neskoro

2018-08-07 07:27:45

Futbalisti z metropoly Zemplína ani na deviaty pokus nedokázali zdolať bratislavský Slovan. V tohtosezónnej domácej premiére žlto-modrí podľahli aktuálnemu vicemajstrovi najtesnejším rozdielom 1:2 (0:2). Po záverečnom hvizde vyprevádzal celý štadión rozhodcu Patrika Hrčku do kabíny mohutným piskotom, pretože v 7. minúte za stavu 0:1 tento arbiter z Lutily poškodil domáci celok.

Rýchly gól ich nezlomil

Tesne po otváracom góle belasých v podaní Hološka neodpískal jasný nedovolený zákrok Apaua na Vaščáka v pokutovom území hostí. Že sa mala pískať penalta, potvrdili po zápase aj delegáti. Domáci síce mali na Hrčku ťažké srdce, ale (nielen) na tento sporný moment sa nevyhovárali.

„Veľká škoda, že sme opäť raz nezachytili úvod duelu. Možno to bolo aj tým, že niektorí hráči mali väčší rešpekt pred súperom zvučného mena. Nikdy nie je príjemné, keď na začiatku dostanete rýchly gól. My sme sa však po ňom nezlomili, práve naopak. Hrali sme aktívne, ale dostali sme druhý gól po mojej chybe,“ priznal svoje zaváhanie pred zásahom Van Haarena michalovský Martin Bednár, podľa ktorého bol cez polčas v šatni poriadny krik.

„Najmä kapitán Žofčák sa poriadne vykričal. Ale nesnažil sa nás kritizovať, predovšetkým nás chcel ešte viac namotivovať.“

Nevzdávali sa

Slovan, ktorý kvôli štvrtkovým povinnostiam v Európskej lige nenastúpil v plnej sile, bol v nedeľu zdolateľný a pri troche šťastia ho mohli zverenci trénera Antona Šoltisa obrať o body.

„Myslím si, že sme boli lepším mužstvom, hlavne po zmene strán. Opäť sme však dostali góly po hlúpych chybách. Neskôr sme si vytvorili tlak, ale nepremenili sme viacero vyložených šancí. Z takých tutoviek skrátka treba skórovať, zvlášť proti súperovi, akým je Slovan. Ani za nepriaznivého stavu sme sa nevzdávali a bojovali. Pokojne sme mohli zápas aj otočiť,“ tvrdil defenzívny štít MFK Zemplín, ktorý v nadstavenom čase svojím premiérovým gólom vo Fortuna lige vykresal iskierku nádeje pre Michalovce.

„Keby ten gól prišiel o niečo skôr... Som rád, že sa mi podarilo prvýkrát skórovať v lige, ale radšej by som gól vymenil za body,“ dodal stále iba 19-ročný Bednár.

Zdroj: denník Korzár