Pohárový štart u piatoligistu z Liptova

2018-08-08 07:48:42

Už dnes odštartujú michalovskí futbalisti tohtosezónne boje v našej najvyššej pohárovej súťaži, ktorá nesie názov Slovnaft Cup (SC). V úvodnom kole mali žlto-modrí ako účastník Fortuna ligy voľný žreb a automaticky boli nasadení až do druhého. V ňom pocestujú na Liptov, do obce preslávenej predovšetkým vodným parkom. O 17. hodine nastúpia na pôde OŠK Bešeňová, ktorý je tradičným účastníkom piatej ligy skupiny B riadenej Stredoslovenským futbalovým zväzom.

Dedinka Bešeňová s necelými siedmimi stovkami obyvateľov leží v okrese Ružomberok. Miestny futbalový klub patrí k tým mladším, pretože vznikol len v roku 1990. Liptáci v 1. kole SC na vlastnej pôde prekvapujúco vyradili treťoligový Martin po triumfe 2:1, keď nepriaznivý stav v záverečnej štvrťhodine otočili Michal Baran a Matej Kendera.

Hrajúcim trénerom OŠK je Jozef Kapláň, najznámejší a najskúsenejší člen mužstva. Tento 32-ročný ofenzívny hráč v minulosti obliekal dresy Ružomberka, Podbrezovej, Liptovského Mikuláša či Popradu a legionárčil aj v Singapure a Malajzii. V kádri Bešeňovej je viacero hráčov, ktorí futbalovo vyrastali v Ružomberku, ale aj jeden zemplínsky rodák, ktorým je brankár Štefan Kokoruďa. 23-ročný gólman je odchovancom Vranova nad Topľou.

Bešeňová nový piatoligový ročník odštartovala iba uplynulú nedeľu, keď na svojom trávniku zdolala Nižnú 2:1. Zaujímavé je, že opäť musela otáčať nepriaznivé skóre a opäť sa o víťazný gól postaral Matej Kendera.

Kým Liptáci v tejto sezóne ešte nezaváhali, Zemplínčania stále čakajú na prvý úspešný výsledok. Dnes budú mať žlto-modrí ideálnu šancu napraviť si chuť po dvoch krutých prehrách a dobre sa naladiť na sobotňajší duel na pôde majstrovskej Trnavy.

„V Bešeňovej mám kamaráta Jána Habláka, ktorý tam robí športového riaditeľa. Keď som pôsobil v Ružomberku, vykonával tam funkciu trénera brankárov. V dnešnom zápase dostanú príležitosť chlapci, ktorí hrávajú menej, aj keď stále nevieme, ako vyskladáme zostavu, keďže sa nám nakopili zranenia a choroby. Cieľom je dobre si zahrať, postúpiť, nezraniť sa a dobre pripraviť na Trnavu,“ povedal pred pohárovým súbojom tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Foto: facebook OŠK Bešeňová