Jednoznačný postup cez Bešeňovú

2018-08-08 18:32:04

Bez najmenších problémov postúpili prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce do 3. kola Slovnaft Cupu. V stredu podvečer si hravo poradili s piatoligovou Bešeňovou na jej trávniku po výsledku 6:0 (2:0), keď po dva góly strelili Martin Regáli a Sadam Sulley a po jednom presnom zásahu zaznamenali Llazaros Rota a Peter Kavka.

Duel na Liptove sa niesol jasne v réžii fortunaligistu, ktorý začal napĺňať postupové ciele v 20. minúte po góle Rotu. V závere úvodného dejstva hry skóroval aj Regáli, ktorý na začiatku druhého polčasu pridal z penalty aj tretí michalovský gól. "Šoltisovci" kontrolovali vývoj stretnutia vytvárali si šance a štvrtýkrát prekonal domáceho Kokoruďu Kavka. A keď sa ešte hneď dva razy presadil striedajúci Sulley, zrodila sa jasná výhra favorita. Jediným negatívnym momentom zápasu bolo vážne zranenie Romana Begalu už po desiatich minútach hry, keď pri dopade zle dostúpil na koleno.

Tréner Anton Šoltis: "V Bešeňovej nás privítalo príjemné prostredie a dobre pripravený trávnik. V zápase dostali šancu hráči, ktorí v predošlých dueloch veľa nehrávali. Splnili sme cieľ, ktorým bol postup do ďalšieho kola. Tempo zápasu nebolo veľmi vysoké, ale chlapci dali dostatočné množstvo gólov a hladko zvíťazili. Verím, že nám to pomôže do ďalších zápasov, najmä čo sa týka koncovky a efektivity."

OŠK Bešeňová - MFK Zemplín Michalovce 0:6 (0:2)

do 3. kola SC postúpil MFK Zemplín

Góly: 20. Rota, 42. a 55. M. Regáli (druhý z 11 m), 71. Kavka, 77. a 87. Sulley

Rozhodovali: Ježík - Jánošík, Chládek; 547 divákov

OŠK: Kokoruďa - Baďo, M. Jacko (67. Šturek), Vyšný, Kapláň - Janiga, Kaplánek (71. Budiak), Teličák, M. Baran (71. Pažítka) - Kendera, Šmigura

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb - Beskorovainyi, Kavka, Carrillo (63. Turík) - Rota, Grič, R. Begala (12. M. Bednár), M. Vojtko - P. Kolesár, Kurminowski, M. Regáli (70. Sulley)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 11. augusta o 19.00 hod.: Trnava - Michalovce (4. kolo FL)

Sobota 18. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Senica (5. kolo FL)

Utorok 21. augusta o 17.00 hod.: Michalovce - Žilina (dohrávka 1. kola FL)

  Foto: Róbert Andrejov