Tretí pokus na získanie prvých bodov

2018-08-11 12:30:24

Tretí pokus na získanie prvých bodov v novom fortunaligovom ročníku budú mať dnes večer michalovskí futbalisti. Zemplínčania nastúpia na štadióne Antona Malatinského v Trnave proti úradujúcemu slovenskému šampiónovi. Na tento súboj sa dobre naladili v stredajšom pohárovom dueli v Bešeňovej, kde zvíťazili hladko 6:0.

Zlepšiť efektivitu

Žlto-modrí sú si však vedomí toho, že dnes proti nim bude stáť oveľa náročnejší protivník, ale aspoň si zvýšili sebavedomie. „Bešeňová bol ľahší súper, nedá sa to porovnávať s ligou. Myslím si, že ani predtým doma so Slovanom sme nehrali zle, len sme nedali góly, hoci šancí sme si vytvorili dostatok. Chceme na tento výkon nadviazať. Potrebujeme preto zlepšiť hlavne efektivitu a premeniť šance, ktoré si vypracujeme, lebo bez gólov sa vyhráva len veľmi ťažko,“ povedal stredopoliar MFK Zemplín Jozef-Šimon Turík, ktorý nechcel hovoriť o silných či slabších stránkach Spartaka. „My sa musíme sústrediť len na seba, nie na súpera. Ak využijeme naše prednosti, budeme produkovať futbal, aký vieme, a premeníme šance, potom máme šancu uspieť.“

Už aj s Iloskim

Aj tretí ligový zápas v sezóne odohrajú Michalovce proti súperovi, ktorý má aj povinnosti v pohárovej Európe. V predošlých dvoch prípadoch nahustenejší program svojich rivalov nedokázali využiť. Podarí sa im to do tretice? „Trnava možno bude šetriť nejakých hráčov, ale má kvalitnú lavičku, takže aj tak postaví silnú zostavu. Myslím si, že po dobrom výsledku v Belehrade sa jej hráči budú viac sústrediť na pohárovú odvetu, čo by sme mohli využiť,“ uvažoval 23-ročný tvorca hry. „Šoltisovci“ vyrazili do slovenského Ríma už včera ráno, popoludní si zatrénovali v Žitavanoch a prenocovali v Zlatých Moravciach. Vo výprave pre zranenia chýbali Igor Žofčák, Hovhannes Harutyunyan a Gerard Bieszczad, na druhej strane tréneri budú mať k dispozícii už aj najnovšiu posilu Američana Briana Iloskiho.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov