Ani u majstra sme nezabodovali

2018-08-11 19:57:43

Ani v treťom ligovom súboji v tejto sezóne futbalisti MFK Zemplín Michalovce nezabodovali. Po prehrách s Dunajskou Stredou a Slovanom Bratislava vyšli naprázdno aj v Trnave, kde utŕžili prehru rozdielom triedy 0:3.

Na majstrovskej pôde pohrozili ako prví Zemplínčania zásluhou Sulleyho, s ktorého hlavičkou zo 4. minúty však brankár Rusov nemal žiadne problémy. Trnavčanom sa podarilo otvoriť skóre duelu v 11. minúte po nevinne vyzerajúcej akcii, keď Jirkov center našiel na zadnej žrdi Miesenböcka, ktorého strela sa odrazila od tyče do brány - 1:0. Michalovčania mohli bleskurýchlo odpovedať, ale gól Sulleyho pre postavenie mimo hry neplatil. V ďalšom priebehu úvodného dejstva sa hra väčšinou odvíjala medzi šestnástkami, hostia mali o niečo viac loptu na svojich kopačkách, ale žiadnu gólovú šancu si nevypracovali. Spartak mohol druhýkrát udrieť v nadstavenom čase, kedy zlú prihrávku Vojtka vystihol Vantruba, ktorého nájazd však skvele zneškodnil Kira.

Do druhého polčasu vstúpili žlto-modrí s jednou zmenou v zostave, keď Diarru nahradil Iloski, pre ktorého to bola premiéra v michalovskom drese. "Šoltisovci" sa snažili urobiť niečo s výsledkom, ale ich plány dostali ďalšiu trhlinu v 67. minúte, kedy po rohu Jirku hlavičkoval do siete presne Hladík - 2:0. Po tomto zásahu už Trnava kontrolovala vývoj hry a ďalšie dobré strelecké príležitosti mali Pekár s Kadlecom. V 82. minúte však už trnavský štadión burácal opäť, keď po ďalšom rohu skóroval nikým nekrytý Sloboda - 3:0. Záverečné minúty sa už len dohrávali, šancu zmierniť prehru mal v 85. minúte Turík, ale jeho strelu chytil Rusov. Na opačnej strane neuspel proti Kirovi Greššák, ale domácich to už mrzieť nemuselo...

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 3:0 (1:0)

Góly: 11. Miesenböck, 67. Hladík, 82. A. Sloboda

ŽK: 72. M. Regáli, 84. Carrillo (obaja Michalovce)

Rozhodovali: Glova - Pozor, Galo; 4599 divákov

FC SPARTAK: Rusov - Kadlec, Hladík, M. Oravec, Janso - A. Sloboda - Jirka (70. E. Grendel), Š. Pekár, Dangubič, Miesenböck (76. Bakoš) - T. Vantruba (60. L. Greššák)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Kavka, Carrillo, M. Vojtko - A. Diarra (46. Iloski), M. Bednár, Grič (65. Turík), M. Regáli - B. Vaščák - Sulley (71. Kurminowski)

Hlasy trénerov:

Radoslav Látal, tréner Trnavy: "Mali sme z dnešného zápasu obavy a dlhšie sme rozmýšľali koho šetriť a koho nešetriť. Aj preto dostal príležitosť mladý Vantruba. Potrebovali sme získať tri body, hlavne po prehrách v Senici a Podbrezovej. Niektoré situácie sme nedotiahli do konca a v závere prvého polčasu mohol Vantruba druhým gólom všetko ukľudniť. Verím, že víťazstvo nám dodá sebavedomia pred utorňajším zápasom s CZ Belehrad."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Nemám veľa čo hodnotiť, dnes som svojich chlapcov nespoznával. Boli sme veľmi odovzdaným bezzubým súperom a tak sme nemali šancu na úspech. Čaká nás dlhá cesta, aby sme myslenie hráčov zmenili. Dnes sme nemali šancu na úspech, domáci zaslúžene vyhrali."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 18. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Senica (5. kolo)

Sobota 25. augusta o 19.00 hod.: Zlaté Moravce - Michalovce (6. kolo)

Sobota 1. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Podbrezová (7. kolo)

  Videozostrih Huste.joj.sk