So Seničanmi sme si body podelili

2018-08-18 20:47:14

Michalovskí futbalisti prvýkrát v tejto fortunaligovej sezóne zabodovali. V domácom stretnutí proti Senici zaknihovali remízu 1:1, po ktorej však naďalej zostali na poslednom mieste tabuľky. O jediný gól žlto-modrých sa postaral už v 9. minúte kapitán Igor Žofčák.

Zemplínčania začali aktívne a v úvodnej 20-minútovke boli jasne lepší. V 7. minúte Žofčákova tečovaná strela mierila tesne vedľa, ale o dve minúty neskôr už tento skúsený hráč dorazil do siete pokus Turíka, ktorý vyrazil brankár Taborda - 1:0. Postupne však aktivita domácich utíchala a s pribúdajúcim časom sa čoraz viac osmeľovali aj Záhoráci. Tesne pred uplynutím polhodiny hry sa im aj podarilo zrovnať skóre, keď z prvej vážnejšej šance skóroval Azankpo, ktorý rutinérsky zakončil svoj únik po ľavom krídle - 1:1. V 37. minúte sa vo veľkej príležitosti ocitol aj Castaneda, ktorého však famózne vychytal Kira. V závere polčasu opäť zapli Michalovčania na vyššie obrátky a do kabín mohli odchádzať spokojnejší, avšak Žofčákovu gólovú strelu zastavil na bránkovej čiare jeden z obrancov Senice.

Aj po obrátke sa bolo na čo pozerať a diváci sa rozhodne nenudili, lebo videli futbal s rýchlymi akciami na oboch stranách. Záhoráci pozorne bránili a vyrážali do brejkov, ktoré mali veľmi nebezpečné. V 51. minúte Azankpo v tutovke nevyzrel na Kiru, na opačnej strane Turík vystrelil z hranice šestnástky tesne nad. Aj keď sa hra väčšinou odohrávala na senickej polovici ihriska, hostia si vypracovali viac čistých príležitostí. V 73. minúte po ďalšom brejku Azankpo znovu stroskotal na výbornom Kirovi. O dve minúty potom po prihrávke Beskorovainyiho Sulley zblízka ani na dvakrát nepretlačil loptu za Tabordu. V záverečnej desaťminútovke si senický gólman poradil aj so strelou Žofčáka, ktorú vyrazil na rohový kop. A keď v 86. minúte nenasmeroval medzi tri žrde hlavičku ani Sulley, zrodila sa sa pri Laborci remíza 1:1.

MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 1:1 (1:1)

Góly: 9. I. Žofčák - 27. Azankpo

ŽK: 70. Carrillo - 87. Solano

Rozhodovali: Smolák - Pozor, Jekkel; 1316 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Kavka, Carrillo, Beskorovainyi - Grič - A. Diarra (64. M. Regáli), Turík, I. Žofčák, B. Vaščák (74. Iloski) - Kurminowski (55. Sulley)

FK: Taborda – Dias, Otrísal, Kotula – Herrera (55. Solano), Nirennold, Zezinho (86. Krč), Asmah – Castaneda (76. Celis), Tešija, Azankpo

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Začiatok zápasu bol z našej strany dobrý, prvým dvadsať minút sme hrali to sme to, čo sme chceli. Išli sme do vedenia, no potom sme inkasovali gól z prvej strely na bránku. Mali sme dostatok možností streliť druhý gól, ale v šestnástke nám chýbala rozvaha. V druhom polčase sme prepadávali v obrane, súper mal po jednoduchých prihrávkach viaceré šance. Potrebujeme skvalitniť hru najmä v súperovej šestnástke."

Frederico Ricardo, tréner FK Senica: "Oba tímy chceli body. My sme boli v úvode zápasu zaskočení, potom sme to však vyrovnali. Neskôr si oba tímy vytvorili mnoho šancí, no nepremenili sme ich. Z Michaloviec si odnášame jeden bod. Berieme ho, ale myslím si, že sme mohli mať aj tri."

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 21. augusta o 17.00 hod.: Michalovce - Žilina (dohrávka 1. kola)

Sobota 25. augusta o 19.00 hod.: Zlaté Moravce-Vráble - Michalovce (6. kolo)

Sobota 1. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Podbrezová (7. kolo)

Foto: Róbert Andrejov