Opäť inkasovali z prvej strely na bránu

2018-08-20 07:27:41

Prvý bod v tejto sezóne si do tabuľky pripísali prvoligoví futbalisti Michaloviec. Ten sa im však po zápase málil, pretože proti Senici bolo ich cieľom zvíťaziť. So Záhorákmi napokon remizovali 1:1, čo im ale nestačilo na odpútanie sa z poslednej priečky tabuľky.

Gól z prvej strely

Žlto-modrí sa od úvodu stretnutia zahryzli do svojho súpera a prvej polovici polčasu ho takmer nepustili za polovicu ihriska. A keď už 9. minúte dal ich kapitán Igor Žofčák otvárací gól, mnohí boli presvedčení, že čakanie na prvé víťazstvo sa skončí. Svoje kvality však ukázali aj Seničania, ktorí predovšetkým po zmene strán viackrát poriadne podkúrili michalovskej defenzíve. „Prvých dvadsať minút bolo z našej strany dobrých, vysoko sme napádali súpera, hrali sme presne tak, ako sme chceli. Ujali sme sa aj vedenia, ale potom súper trošku prebral iniciatívu a zaslúžene vyrovnal. Štvrtýkrát po sebe v lige sa nám stalo to, že sme inkasovali z prvej strely na bránu. V tomto máme trošku aj smolu, ale taký je futbal. Po prestávke sa hralo hore-dole, šance sme mali my, aj súper. Chlapci išli za víťazstvom, viera a túžba im nechýbali, ale opäť raz sme zlyhali v ofenzíve,“ skonštatoval lodivod MFK Zemplín Anton Šoltis.

Vpredu neboli adresní

Hoci pri Laborci si zmerali sily mužstvá, ktoré nepatria k špičke Fortuna ligy, diváci sa v sobotu vôbec nenudili. Akcie sa striedali na oboch stranách a šancí takisto bolo neúrekom. Za všetko hovorí počet striel medzi tri žrde, ktorých bolo až desať (štyri vyslali domáci, šesť hostia). „Škoda našich nevyužitých šancí, v súperovej šestnástke na chýbal pokoj a rozvaha. Mnohokrát sme sa dostali do pokutového územia Senice, ale tam sme nedokázali adresovať presnú prihrávku. Neboli sme presní a potom sme pri vytváraní šancí loptu ľahko stratili. To súper využíval na vyrážanie do rýchlych brejkov hlavne v druhom polčase, v ktorom sme aj prepadli v obrane. Seničania sa po jednoduchých kolmých prihrávkach dostávali do sľubných akcií, ktoré našťastie nevyužili. Ich brejky by sa nediali, ak sme naše útoky zakončili centrom alebo strelou a nie zbytočnými stratami,“ pokračoval Šoltis. Už zajtra čaká jeho zverencov ďalšie domáce vystúpenie, a to dohrávka 1. kola proti Žiline. „Verím, že sa zmobilizujeme a uhráme dobrý výsledok.“

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov