So Žilinčanmi tesná domáca porážka

2018-08-21 18:10:58

Michalovskí futbalisti sú naďalej bez víťazstva. V dohrávanom stretnutí 1. kola Fortuna ligy žlto-modrí nestačili na vlastnom trávniku na Žilinu, ktorej podľahli najtesnejším rozdielom 0:1. O osude zápasu rozhodol už v 4. minúte šťastným gólom Miroslav Káčer. MFK Zemplín je v tabuľke stále na poslednom mieste so ziskom jediného bodu.

Aj keď úvod bol opatrný z oboch strán, priniesol gól, ktorý bol napokon jediný v zápase. V 4. minúte center hosťujúceho Káčera zapadol k vzdialenejšej žrdi Kirovej brány - 0:1. Za domácich odpovedal o štyri minúty neskôr kapitán Žofčák, ale z priameho kopu namieril nad bránu. V ďalších minútach boli futbalovejší "šošoni" a po centri Mihálika mohol pridať ich druhý gól Boženík, no jeho hlavička išla nad. Ešte bližšie ku gólu bol v 19. minúte Škvarka, ktorý napálil loptu do žrde. Zemplínčania sa o slovo prihlásili až tesne pred uplynutím polhodiny hry, keď pri Vaščákovej pohotovej strele výborne zasiahol Volešák. V 38. minúte to strelou k žrdi skúšal aj Žofčák, hosťujúci gólman však bol pripravený. Domáci kapitán nevyzrel na Volešáka ani v 42. minúte.

Po zmene strán prevzali iniciatívu Michalovčania a v 58. minúte po Turíkovom centri sa efektná hlavička Diarru odrazila od vonkajšej žrde. Tlak žlto-modrých sa stupňoval a v 62. minúte sa dostali do ďalších výborných gólových príležitostí. Po Žofčákovej prihrávke Regáliho strelu vyrazil iba pred Sulleyho a ten v páde prekopol odkrytú bránu. Gól visel na vlásku, ale domáci zahodili aj nemožné. O minútu neskôr spálili vyložené šance opäť Sulley a po ňom aj Diarra. Tento francúzsky reprezentant mal veľkú príležitosť na skórovanie aj v 68. minúte, ale po úniku po pravej strane krížne vystrelil vedľa. Žilinčania však tlak domácich ustáli a v záverečnej desaťminútovke si bez väčších problémov ustrážili jednogólové vedenie. To mohol v 81. minúte poistiť Boženík, avšak jeho strela išla mimo Kirovej svätyne.

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 0:1 (0:1)

Gól: 4. Káčer

ŽK: 84. Sulley - 33. Vallo, 90. Káčer

Rozhodovali: Pavlík - Ferenc, Štrbo; 1642 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Kavka, Carrillo (23. Beskorovainyi), M. Vojtko - Grič - A. Diarra, Turík, I. Žofčák (69. P. Kolesár), M. Regáli - B. Vaščák (52. Sulley)

MŠK: Volešák - Šušnjar, Kaša, Králik, Sluka - Pečovský, Káčer, Škvarka - L. Jánošík (32. Vallo), F. Balaj (76. Gerebenits), Boženík (63. Diaz)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Myslím si, že s naším výkonom môžeme byť spokojní, hráčom v tomto smere nemám čo vytknúť. Žiaľ, chýbal tomu gól. Toto musíme zmeniť, pretože góly sú to, čo najviac chýba v našej hre. Myslím si, že ak budeme pokračovať v takýchto výkonoch, tak víťazstvá prídu, no v prvom rade musíme premieňať šance. Miestami som sa čudoval nad tým, z akých šancí dokážeme nedať gól, ale asi to tak má byť. Čoskoro nás čaká ďalší zápas, na ktorý sa musíme dobre pripraviť, takže nevešiame hlavy a ideme ďalej."

Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina: "Je to pre nás dôležité víťazstvo. V prvom polčase sme boli nebezpečnejším tímom. Vytvorili sme si šance. V druhom nás súper zatlačil do defenzívy, ľahko sme strácali loptu, no mali sme aj dosť šťastia. Je to pre nás víťazstvo, ktoré nás povzbudí do ďalšej práce."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 25. augusta o 19.00 hod.: Zlaté Moravce-Vráble - Michalovce (6. kolo FL)

Sobota 1. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Podbrezová (7. kolo FL)

Streda 5. septembra o 16.30 hod.: Námestovo - Michalovce (3. kolo SC)

 

Foto: Róbert Andrejov