P. Kolesár: Šťastný gól nás určite nakopne

2018-08-22 13:57:36

Michalovskí futbalisti majú za sebou ďalšie nevydarené stretnutie. Paradoxne, v utorkovom súboji so Žilinou mali viac šancí ako v sobotňajšom proti Senici, ale tentoraz nezískali ani bod. Zverenci kormidelníka Antona Šoltisa proti 7-násobnému slovenskému majstrovi predviedli festival nepremenených šancí, keď hlavne po zmene strán zahodili aj nemožné. Po dohrávke 1. kola Fortuna ligy so "šošonmi" sme oslovili stredopoliara MFK Zemplín Petra Kolesára.

Ako ste videli smolné stretnutie so Žilinou?

"Zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko, lebo vypracovali sme si veľmi veľa čistých šancí, ale nedali sme ani gól a nakoniec sme zostali s prázdnymi rukami. Potrebujeme už dať konečne nejaký šťastný gól, ktorým to všetko zlomíme a potom prídu aj ďalšie presné zásahy. Odohrali sme ďalší duel, v ktorom sme vôbec nemali šťastie. Verím, že čoskoro sa to otočí v náš prospech a konečne zabodujeme naplno."

Opäť ste inkasovali z prvej akcie súpera, už je to ako obohraná pesnička...

"Čo k tomu povedať... Teraz to dokonca nebola ani strela, ale iba center. Pre nášho brankára Matúša Kiru je to veľmi náročné, keď v každom súboji si ani poriadne nesiahne na loptu a už ju loví zo siete. Z tohto gólu ho určite viniť nemôžeme, lebo zaň nemohol. Každému mužstvu sa ťažko hrá, keď hneď na začiatku inkasuje a musí otáčať nepriaznivé skóre."

S akými pokynmi vás tréner Šoltis posielal v záverečnej 20-minútovke na trávnik?

"Pred odchodom na ihrisko mi povedal, aby som vpredu niečo vymyslel a oživil to, no predovšetkým, aby som strelil gól alebo naň prihral. Skrátka, mal som priniesť nejaký gól, čo sa mi však nepodarilo, takže som smutný ja aj celé mužstvo."

Čo chýbalo k tomu, aby ste skórovali?

"Hlavne šťastie a možno aj lepší dôraz v súperovej šestnástke. Sami ste mohli vidieť, že do šancí sme sa dostali, len to premieňanie musíme zlepšiť. Ako som povedal, potrebujeme dať jeden šťastný gól a potom to už pôjde."

Veríte, že najbližšie na prajnej pôde v Zlatých Moravciach sa na vás konečne usmeje šťastie?

"Všetci v to pevne veríme! Urobíme všetko pre to, aby sme konečne domov priniesli tri body a odrazili sa z dna tabuľky. Pomôže nám to aj psychicky a potom určite budeme bodovať viac a viac."

Foto: Róbert Andrejov