Naštartujú sa tam, kde sa im darí?

2018-08-25 09:53:38

Jediného východoslovenského zástupcu v našej najvyššej futbalovej súťaži MFK Zemplín Michalovce dnes večer čaká duel na štadióne, ktorý je k nemu mimoriadne prajný. Vo Fortuna lige na trávniku Zlatých Moraviec žlto-modrí odohrali už päť stretnutí a ani raz tam neprehrali. Zaknihovali na ňom tri víťazstvá (jedno však s Nitrou) a dve remízy. Naštartujú sa konečne Zemplínčania tam, kde sa im darí?

Poučiť sa zo zápasov vonku

O pozitívnej sérii pri Žitave pochopiteľne vie aj kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis. „Verím, že tú šnúru na trávniku ViOnu natiahneme a bude sa nám tam dariť aj naďalej. Naše výkony nie sú zlé, hlavne na domácom ihrisku, ale na súperových sa musíme zlepšiť. Dúfam, že z predošlých dvoch zápasov vonku sa poučíme a podáme lepší výkon. Hlavne dúfam, že konečne začneme strieľať góly, lebo tie sú korením futbalu,“ skonštatoval 42-ročný tréner mužstva, ktoré s jediným bodom uzatvára prvoligovú tabuľku. „Pohľad na ňu nie je príjemný, ale aj takéto nepriaznivé obdobia prináša futbal. Keď budú chlapci hrať aj naďalej tak, ako doteraz, tie výsledky prídu. Musíme sa s tým vysporiadať a poctivo pracovať ďalej. Aj vlani sme zo začiatku hrali dobre a body nezbierali, ale potom sa už dostavili aj výsledky.“

Súper sa v lete posilnil

Ani Zlatomoravčania nemôžu veľmi vyskakovať, pretože zatiaľ majú na svojom konte iba tri body. Strelecky sa tiež trápia, ak nerátame súboj so Senicou (4:0), v ostatných štyroch zaznamenali len jeden gól. „Vieme, aký súper nás čaká. ViOn má veľmi kvalitný tím, hlavne čo sa týka jednotlivcov. Počas letnej prestávky vystužil svoj káder skúsenými hráčmi, ktorí v našej lige už niečo odohrali. Určite sa tam bude dať futbal hrať, čo je pre obe strany dobré. Verím, že dnes už budeme mať šťastie, herná kvalita bude na našej strane a zápas zvládneme k našej spokojnosti,“ zaželal si michalovský lodivod, ktorému po utorňajšej dohrávke so Žilinou vypadol pre svalové zranenie Jakub Grič. Mimo hry sú stále dlhodobo zranení Gerard Bieszczad, Stanislav Danko a Roman Begala, otázniky nad štartom visia nad Martinom Bednárom a Hovhannesom Harutyunyanom. Dobrou správou však je, že José Carrillo, ktorý v utorok nedohral, je už v poriadku.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov